avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate user551

Activitate user551

Buna seara,
Am inregistrat o cerere de divort la notar impreuna cu viitoarea fosta sotie. Dupa estimarea nostra cele 30 de zile s-ar fi implinit pe 16 august, insa notarul a trecut o data mult mai avansata in cererea de divort (6 spetembrie), motivand ca vine o perioada de concedii la autoritatea tutelara (am uitat sa mentionez ca avem un copil minor) si poate dura mai mult un raport din partea lor. Dupa cateva intrebari am realizat ca de fapt data initiala se suprapunea cu o perioada de concedii la biroul notarial si nu vroiau sa se aglomereze. Insa deja platisem si nu mai aveam ce face. Cei de la autoritatea tutelara insa, au venit deja si au spus ca in cateva zile va fi gata raportul. Din motive pe care nu le voi elabora, noi am prefera ca pronutarea divortului sa se faca mai devreme de data stabilita initial (septembrie) dar cu respectarea celor 30 de zile. Notarul insa spune ca nu se poate modifica aceasta data. As vrea sa stiu daca legal nu se poate face nimic , sau e vorba iarasi de comoditatea celor de la biroul notarial.

Multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția accident rutier cu lovire pieton
Din pacate pietonul a depus plangere a doua zi, si acum am un dosar de cercetare penala
Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de pietoni, iar autoturismul pe care l-am lovit a dat peste pieton. Pietonul a spus ca nu are nimic si a refuzat sa merga la spital cu echipajul smurd venit la fata locului. A doua zi in schimb a fost la spital(unde iau fost gasit ceva la picior ) dupa care la Udriste unde a depus o plangere. Am fost chemat la politie unde mi s-a luat carnetul si s-a intocmit un dosar care a ajuns la parchet. De la parchet dosarul s-a intors la politie, la cercetari penale. Inspectorul care se ocupa de caz mi-a spus ca in momentul de fata se asteapta expertiza de la IML. Politistul care a intocmit dosarul mi-a spus ca pietonul nu are pretentii materiale, doar ca vrea ca legea sa isi spuna cuvantul. Din cunostintele mele pietonul nu a avut zile de spitalizare sau ingrijiri medicale si nici nu a platit expertiza medico legala.

As vrea sa stiu la ce sa ma astept. Sunt sanse sa ma aleg cu amenda penala, sau mai rau inchisoare ?
Nu am antecedente in afara de cateva amenzi luate pt viteza.