avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu lovire pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu lovire pieton

Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de pietoni, iar autoturismul pe care l-am lovit a dat peste pieton. Pietonul a spus ca nu are nimic si a refuzat sa merga la spital cu echipajul smurd venit la fata locului. A doua zi in schimb a fost la spital(unde iau fost gasit ceva la picior ) dupa care la Udriste unde a depus o plangere. Am fost chemat la politie unde mi s-a luat carnetul si s-a intocmit un dosar care a ajuns la parchet. De la parchet dosarul s-a intors la politie, la cercetari penale. Inspectorul care se ocupa de caz mi-a spus ca in momentul de fata se asteapta expertiza de la IML. Politistul care a intocmit dosarul mi-a spus ca pietonul nu are pretentii materiale, doar ca vrea ca legea sa isi spuna cuvantul. Din cunostintele mele pietonul nu a avut zile de spitalizare sau ingrijiri medicale si nici nu a platit expertiza medico legala.

As vrea sa stiu la ce sa ma astept. Sunt sanse sa ma aleg cu amenda penala, sau mai rau inchisoare ?
Nu am antecedente in afara de cateva amenzi luate pt viteza.
Cel mai recent răspuns: ContSters155821 , utilizator 12:40, 30 Iunie 2010
trebuie sa va formulati aparari in cauza sa solicitati administrare de probe tocmai pentru a dovedi ca, culpa nu va apartine
..pana la urma ati tamponat o masina pt asta e o amenda de 50 de ron,iar altceva,,,,,,,,mai nimic,daca pietonul nu a depus plangere ,,,,,,,,fara plangere prealabila e doar o amenda contraventionala:D
Din pacate pietonul a depus plangere a doua zi, si acum am un dosar de cercetare penala
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
user551, utilizator
in cazul asta este vatamare corporala,:((,inchisoare pt asta in nici un caz nu faceti,,,,,ar fi bine totusi sa apelati la un avocat
din cate am inteles a depus plangere daca scotate si certificat medical , in functie de nr de zile de ingrijire medicale poate cere in instanta acordare de pretentii materiale , nu cred ca o sa primeasca 60 de zile de ingrijire medicale ptr ca procuratura sa se sesizeze din oficiu , in apararea dvs va ajuta foarte mult si faptul ca a refuzat acordarea de ingrijiri medicale ( din cate am inteles eu ati chemat smurdul )

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Art 184 al 1 3 ichimuta ichimuta buna ziua ! o rugaminte mare am la dumneavoastra: am lovit o persoana pe trecerea de pietoni si victima nu are nici o pretentie , a declarat asta , si ca nu ... (vezi toată discuția)