Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de pietoni, iar autoturismul pe care l-am lovit a dat peste pieton. Pietonul a spus ca nu are nimic si a refuzat sa merga la spital cu echipajul smurd venit la fata locului. A doua zi in schimb a fost la spital(unde iau fost gasit ceva la picior ) dupa care la Udriste unde a depus o plangere. Am fost chemat la politie unde mi s-a luat carnetul si s-a intocmit un dosar care a ajuns la parchet. De la parchet dosarul s-a intors la politie, la cercetari penale. Inspectorul care se ocupa de caz mi-a spus ca in momentul de fata se asteapta expertiza de la IML. Politistul care a intocmit dosarul mi-a spus ca pietonul nu are pretentii materiale, doar ca vrea ca legea sa isi spuna cuvantul. Din cunostintele mele pietonul nu a avut zile de spitalizare sau ingrijiri medicale si nici nu a platit expertiza medico legala.
As vrea sa stiu la ce sa ma astept. Sunt sanse sa ma aleg cu amenda penala, sau mai rau inchisoare ?
Nu am antecedente in afara de cateva amenzi luate pt viteza.
..pana la urma ati tamponat o masina pt asta e o amenda de 50 de ron,iar altceva,,,,,,,,mai nimic,daca pietonul nu a depus plangere ,,,,,,,,fara plangere prealabila e doar o amenda contraventionala:D
din cate am inteles a depus plangere daca scotate si certificat medical , in functie de nr de zile de ingrijire medicale poate cere in instanta acordare de pretentii materiale , nu cred ca o sa primeasca 60 de zile de ingrijire medicale ptr ca procuratura sa se sesizeze din oficiu , in apararea dvs va ajuta foarte mult si faptul ca a refuzat acordarea de ingrijiri medicale ( din cate am inteles eu ati chemat smurdul )
Art 184 al 1 3
ichimuta
buna ziua ! o rugaminte mare am la dumneavoastra: am lovit o persoana pe trecerea de pietoni si victima nu are nici o pretentie , a declarat asta , si ca nu ... (vezi toată discuția)