avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 184 al 1 3
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 184 al 1 3

buna ziua ! o rugaminte mare am la dumneavoastra: am lovit o persoana pe trecerea de pietoni si victima nu are nici o pretentie , a declarat asta , si ca nu vrea sa ma dea in judecata si nici nu vrea certificat medico-legal. Cu ce ma aleg din urma acestei probleme . ? Ce mi se poate intampla ? pe cat mi timp se poate suspenda permisul si ce amenda pot priomi ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 17:00, 23 Iulie 2010
Atata timp cat nu a depus plangere impotriva dvs in 2 luni de la data la care v-a cunoscut identitatea , si nici nu se dovedeste vreo vatamare corporala printr-un certificat medico-legal ,fapta dvs se incadreaza in sfera contraventionala si anume neacordare de prioritate la trecerea de pietoni , sanctionata de clasa 4-5 puncte amenda plus suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile .
avem nevoie de mai multe detalii, cate benzi erau pe sens, pe ce banda circulati dumneavoastra, cam ce viteza aveati in acel moment, ati fost sau nu la politie?nu vreau sa va sperii dar oamenii sunt imprevizibili si se pot razgandii, si eu am patit aproape la fel si deocamdata sunt ok. cam ce leziuni au rezultat?

totul depinde de acesti factori , daca cumva victima se razgandeste si se va duce la IML, daca i se vor da pana in 10 zile de ingrijiri medicale nu avem infractiune daca i se dau intre 10-20 avem infractiunea de lovire, iar actiunea penala se deschide la plangerea prealabila a victimei, impacarea partilor inlatura caracterul penal al faptei, daca avem peste 60 de zile in ingrijiri este vatamare corporala iar actiune penala se pune in miscare din oficiu.
victima se poate constitui parte civila in procesul penal si poate cere daune materiale si morale , iar despagubirea se poate face de asiguratorul unde aveti polita RCA, dar in baza unui dosar solid de daune care sa cuprinda chitante pt medicamente , facturi pt toate cheltuielile.
un sfat tineti legatura cu victima, mai sunati-o din cand in cand sa o intrebati ce face, dar sa nu ii aratati ca va este frica de ce s-ar putea intampla, daca afectiunile victimei sunt mai grave v-as sugera sa o duceti la un doctor, deci in concluzie sa vada ca va pasa, dar sa nu fiti insistent ca sa nu ii dati idei.
o sa va dau raspunsurile pe care le-am primit eu in cazul meu, in un mesaj privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni poparoxana poparoxana BUna ziua. Am un prieten care a lovit un baiat de 16 ani cu masina pe trecerea de pietoni.Imediat dupa accident l-a transportat la spital unde s-a constatat ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)