avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Cucos

Activitate Adrian Cucos

Am contestat amenda, din alte motive, in termen mai mic de 48 de ore.
Si cine stabileste cine plateste si cine nu jumatate din minimul amenzii.Pana la urma, in baza aceleiasi legi, comisarul nu poate stabili empiric daca unuia ii acorda aceasta facilitate si altuia nu.Daca in baza legii respective la 99% din societatile controlate ai acordat acest drept cred ca trebuie sa mergi pe acelasi principiu pana la capat.
Eu consider ca este un tratament discriminatoriu.
Am fost controlat de comisarii de la protectia consumatorilor si am fost amendat, zic eu abuziv, cu 3000lei, fara sa mi se ofere posibilitatea sa platesc jumatate din minimul amenzii in 48 de ore, desi in fata mea o doamna comisar inregistra in calculator sanctiunile date in luna respectiva si modalitatea prin care au fost platite si absolut toate erau platite la nivel de 1/2 din minimul amenzii in 48 de ore.Cand am intrebat de ce nu mi se ofera si mie aceasta posibilitate, mi s-a spus ca nu exista baza legala pentru asa ceva.Am contestat amenda la judecatorie si la al doilea termen cei de la ANPC au depus o inaintare prin care scriu ca lg.363/2007 in baza careia am fost amendat nu prevede aceasta facilitate.Acest lucru este FALS.In lg.363/2007 la art.16 este prevazut ca legea se supune prevederilor O.G.2/2001 prin care se reglementeaza facilitatea de mai sus.In og2/2001 la art.28.1 se prevede ca agentul constatator trebuie sa treaca in mod expres in procesul verbal aceasta facilitate.
Intrebarea mea este daca aceasta situatie poate fi tratata ca tratament discriminatoriu si daca acest fapt duce la anularea procesului verbal?