avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate dani-sori

Activitate dani-sori

Discuție APELE ROMANE
In "fundul curtii" am o adancitura in care se strange apa din precipitatii, care ulterior se scurge natural in pamant. Asa a fost terenul primit mostenire, n-am facut nicio modificare. Am facut o sesizare la Apele Romane in legatura cu un canal pe care Primaria are obligatia sa-l decolmateze si nu o face. Apele Romane au purtat corespondenta cu primarul, care i-a informat ca in gradina as avea un iaz care inunda zonele limitrofe la precipitatii abundente, ceea ce mi s-a parut de-a dreptul ilar. Intelegeti ca s-a razbunat pt. ca am facut sesizarea, insa nu a vrut sa decolmateze de vorba buna, de-aia am ajuns aici. In consecinta, Apele Romane traseaza 2 sarcini:
-una Primariei:sa decolmateze canalul, cu termen imediat:
-una mie: sa efectuex lucrari de terasamente,, umpluturi, compactari, nivelari pentru dezafectarea iazului, cu termen imediat.
Am cautat in DEX sa vad definitia corecta a termenului Iaz, si nu are nicio legatura cu ceea ce am eu in gradina, respectiv o adancitura de teren care nu deranjeaza pe absolut nimeni.
Va intreb: atata timp ce terenul imi apartine, este proprietate privata, nu afecteaza vecinii, nu afectez mediul, au Apele Romane competenta de a-mi impune efectuarea unor astfel de lucrari?

Salut!
Sunt functionar public, am studii superioare facute la stat (nu de alta, dar la noi femeile de serviciu s-au facut economiste de la Spiru Haret), 15 ani vechime si un salariu de 1163 lei brut. Nu am beneficiat de avansari in treapta si grad, am stagnat 10 ani pe o gradatie in timp ce clientela politica era angajata pe posturile cu grad superior. Si nu sunt un caz izolat. Pt. ca n-am avut treaba cu politica, am picat de prosti. Va intreb, acum cand ne mai taie si 25% din salariul si asa mic, ne sfatuiti sa dam statul in judecata?