avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate ACHIM EUGEN

Activitate ACHIM EUGEN

BUNA ZIUA.
Sint Burebista 1989.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a incepe activitatea de PFA in domeniile :PFA activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii- Cod CAEN 8299 si Activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari-Cod CAEN 6622-neplatitor TVA.
Am infiintat PFA in 22 Iunie 2010 si inca nu am mers la administratia financiara pentru a ma inregistra.
Stiu ca trebuie sa o fac in 15 zile lucratoare de la emiterea Certificatului Unic de inregistrare ca PFA de catre Registrul Comertului.Adica pina CEL TIRZIU in 13 Iulie 2010, pentru a nu fi amendat.CORECT ?
SINT PENSIONAR, deci platesc IMPOZIT si CASS din pensie.
De asemenea, sint si ANGAJT CU CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA la un SRL si desfasor activitate de CONSULTANT IN ASIGURARI.Angajatorul plateste IMPOZIT,CASS si CAS conform legii.
In situatia descrisa, EU ce trebuie sa platesc la stat:
- IMPOZIT de 16% din venitul NET ?
- CASS de 5,5 % sau 6,5 % la Casa Judeteana de Sanatate ? Trebuie sa ma inregistrez si acolo ?
- CAS la Casa Judeteana de Pensii de 10,5 % ? Si acolo trebuie sa ma inregistez ?
Sau este mai bine sa RADIEZ PFA la registrul Comertului si sa ma inregistrez ca P.F.I. ?
Deocamdata, atit.
Am sa mai revin cu intrebari.
Multumesc foarte frumos pentru sprijin.
Cu stima,
BUREBISTA 1989
amandeal a scris:

monimiron a scris:

da, urmatorul pas este sa mergeti la Administratia financiara si sa sa depuneti declaratia de venit estimat 220 in termen de 15 zile de la infintare PFA(incepere activitati independente), in alta parte nu mai trebuie sa mergeti !

Dupa aceea trebuie sa mergeti sa incheiati un contract de a sigurare cu Casa de sanatate , suma la care veti plati 5.5% este suma din Declaratia de venit estimat.
Si la Casa de pensii ( daca nu aveti si un contract de munca ) si veti plati 31.3% din suma asigurata.