avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate GME

Activitate GME

Deoarece vreau sa deschid o succesiune dupa tatal meu incerc sa constitui masa succesorala ( nu a fost facuta succesiunea dupa bunica) dar... aici intervine "problema " mea .Bunica ( mama tatalui ) la momentul decesului ( an 2009 ) are un nume si tata un nume ( doar ca pe certificatul lui de nastere la numele mamei e aceelasi nume ) .Nu am reusit sa gasesc nici un document care sa dovedesca casatoria si divortul ( despartirea ) bunicilor iar notarul spune ca nu pot introduce succesiunea mama-fiu daca nu aduc la dosar certificatul de nastere, certificatul de casatorie si de divort al bunicii.Problema este ca nu stiu orasul natal al bunicii ( desi pe certificatul de deces este trecut unul , din informatiile mele stiu ca nu este nascuta acolo ) iar despre divort nu am nici cea mai vaga idee .As dorii sa aflu catre ce institutie sa ma intrept pentru a obtine duplicate ale actelor tinand cont ca data nasterii este in 1918 .Singurul fapt cert este CNP-ul care a fost inscris la un moment dat pe BI si apoi pe certificatul de deces .Multumesc anticipat tuturor care pot sa-mi dea o mina de ajutor in rezolvarea problemei
elga50 a scris:

Ca s-a decis la nivelul comitetului executiv reparatia terasei nu este atat de rau, deoarece aceasta poate da semne de infiltratii de apa la apartamentele de la ultimul etaj.

Asta e problema...nu s-a decis nimic...am intrebat administratorul ce are in spate pentru retinerea sumei de 100 = fond terasa si mi-a aratat o hartia pe care scria : tabel cu persoanele care sunt de acord cu plata unei sume pentru repararea terasei ( erau insirati toti locatarii , dar erau doar cateva semnaturi )Valoarea reparatiei va fi stabilita intr-o adunare generala ulterioara .Nu avea semnatura administratorului , doar a presedintei .
Pe scurt problema mea e urmatoarea : fara sedinta sau Adunare Generala presedinta blocului a hotarat sa se stranga o suma de bani pentru repararea terasei .In listele de plata la intretinerea curenta inaintea totalului apare si suma de 100 lei - reparatie terasa.Chitanta care va fi eliberata va avea inscris "n" lei cota luna mai ( stiu asta pentru ca s-a intamplat si altadata si nu se stie ce s-a ales de bani). Este legal ? Nu ar trebui sa fie macar chitante separate ? Pot plati doar partial , mai exact doar intretinerea ? Multumesc