Toate cele descrise mai sus ma intereseaza doar pe plan teoretic, adica din punct de vedere juridic, cum s-ar pune problema ?
-Ce scrie? Apoi printre multele litere marunte...:
...sunt de acord sa nu folosesc modalitati manuale pentru a monitoriza sau copia paginile lor de internet fara autorizatie...
-De copiat, nu copiez! La ce m-am gandit oare, se numeste monitorizare?
...sunt de acord sa nu copiez, reproduc, modific, distribuiesc(nici prin afisare publica), sa nu folosesc in scopuri comerciale sau alte scopuri, continutul(sau parte) al site-ului...
-Publicarea Link-ului s-ar putea asocia cu - ...nu distribuiesc(nici prin afisare publica) continutul(sau parte) al site-ului... ???
In cadrul reglementarilor care se refera la comunicarea interioara intre utilizatori:
...acestia nu au voie sa divulge informatiile pe care le-au "dobandit" ca urmare a intercomunicarii dintre ei, decat in interes personal...
-Acum eu nu trebuie sa comunic cu nimeni, pentru a-mi stii numarul de telefon pe care sa nu-l divulg?? ...decat in interes personal!
-Da,...doar in interesul meu personal mi-as publica LINK-ul !
Da intradevar exista destule clauze, nu neaparat formulate in mod expres, dar suficiente dpdv al lor, ca sa-ti inchida contul.
Bun! Sa inteleg ca prin "termenii si conditii" utilizatorului "semnatar" ii sunt restrictionate drepturile de-a publica adresa unui LINK public.
Dar daca acest lucru este facut de un utilizator "nesemnatar" ?. Cont oricum nu are, deci nu poate fi exclus? Aici nu mai intervine nici un "contract comercial" ?
Mai simplu: Ce spune "legea utilizatorului de internet", referitor la publicarea unui LINK public, oricare ar fi suportul prin care se publica, in cazul unui utilizator care nu a acceptat "termenii si conditii" a site-ului (asociat LINK-ului) ???
Ca sa ma fac mai bine inteles:
Am o mobila dormitor (folosit 8 luni,lemn masiv, etc.).
Plasez oferta pe site-ul de licitatii "Licit.go", cu mai multe poze (intr-un ziar local suport hartie ne-avand aceasta posibilitate dpdv.al pozelor).
Am un LINK= "w3.Licit.go/mobilier/id123"
Numarul meu de telefon, "Licit.go" il ofera potentialului cumparator doar dupa ce acesta liciteaza, debitandu-mi contul de pe acest site.
In ziarul local plasez un anunt clasic,cu continut: produs, descriere, pret, numar telefon, +LINK
Cititorul inspirat (clasic) avand numarul meu din ziar, intra pe LINK, vizualizeaza pozele, dar avand numarul de telefon, nu va licita, astfel "Licit.go" nu realizeaza plus venit.
Intre timp am avut o "discutie web" cu un "cunoscator al legii in domeniu" (???) care mi-a spus:
"Licit.go" nu va putea face nimic impotriva ziarului.
Doar impotriva mea - >sa-mi inchida contul, deoarece eu acceptand "termenii si conditii" al "Licit.go" ma oblig sa nu divulg datele mele de contact referitoare la oferta din cadrul site-ului lor.
Eu credeam ca acesta se refera doar la actiunile mele facute in cadrul site-ului, si nu se extinde si la viata mea de zi cu zi, in afara acestui site.
Pe de alta parte "nu exista o lege care sa opreasca un utilizator, sa nu faca asta".
Doar din cauza ca nu respect "termenii si conditii" al "Licit.go" (=relatie comerciala), interpretat ca "practici neloiale" - mi se va inchide contul la ei.
Cum s-ar pune problema daca pe o pagina web (forum, blog, etc.) care mi-ar permite acest lucru, as plasa LINK-ul fara numar de telefon, indicand celor care intra pe acest forum ca am un produs de vanzare pe "Licit.go", invitandu-i (sau nu) sa liciteze ?
Am un anunt (oferta) plasat pe un site de licitatii romanesc (ocazional cunoscut ).Politica acestuia: afli numarul de telefon, e-mail al vanzatorului doar daca, ca si cumparator serios licitezi (se debiteaza astfel contul vanzatorului cu o unitate de credit).
Avand un anunt plasat, am logic si un link. Daca introduc link-ul in bara de adrese al browserului, intru direct si-mi vad anuntul respectiv, cu pozele si textul editat de mine.
Ce se intampla daca eu, intr-un ziar local (suport pe hartie), pun un anunt de vanzare cu produsul pe care l-am pus si pe site-ul amintit, pun si numarul de telefon (si normal !), eventual un pret, dar adaug si link-ul mai sus descris.
Cititorul acestui ziar local, astfel va putea viziona imaginile produsului meu, cu o larga descriere, dar nu va licita, avand din ziar deja numarul meu !.Cei de la ziar permit publicarea link-ului (=1 cuvant platit)
Incalc vreo lege referitoare la mediul on-line ?
Are dreptul site-ul respectiv sa ia masuri impotriva acestui lucru ? Impotriva mea, eu avand un cont ? Impotriva ziarului ?
Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles, dar eu nu vreau sa vand, sa cumpar (nu vreau sa ma implic direct in acte de comert) eu doresc doar sa prestez anumite servicii pe care ei mi le cer; sa-i reprezint, si acolo unde reprezentarea necesita semnatura, sa dispun de-o procura/mandat pentru a avea calitatea legala de-ai "reprezenta". Nicidecum nu vreau sa ma implic direct in acte de vanzare-cumparare, pentru a nu avea ulterior nici un fel de litigii care s-ar putea ivi poate ulterior intre parti (cump/vanz), de exemplu din cauza calitatii proase sau defectarii utilajului.
Ideea ar fi ca in locul unui client care n-are timp suficient, eu sa ma duc, si parca "el" ar fi acolo la 500Km si si-ar efectua, rezolva problema aparuta, iar pentru aceasta eu sa am un beneficiu -pentru serviciul prestat.
De aceea sunt confuz, deoarece din raspunsul Dvs. in care recomandati codul CAEN 4619 prin acesta se face trimitere catre "Intermedierile care se refera practic la cumpararea unor produse diverse si vanzarea lor, in baza unui contract de comision", Oare si aceste prestarii de servicii descrise de mine, se considera a fi intermediere ??? eu reprezentindu-l doar pe unul dintre parti!
Iar pentru efectuarea altor servicii (fotografiere, plasarea unui anunt in ziarul local, sau plata facturii in locul clientului) care nu necesita drept de semnatura ?
As dori sa infintez o firma XYZ (SRL) in care eu as fi unicul angajat si m-as ocupa de urmatoarele:
1) O persoana fizica din Bucuresti care are intentii de cumparare a unei case de vacanta in Busteni, ma va delega printr-un contract de mandat (de comision ?), sa ma deplasez in Busteni si sa execut un numar de fotografii si clipuri video (neprofesioniste) despre acest imobil pe care i le voi transmite prin intermediul site-ului meu catre el (doar atat!).
2) O persoana fizica din Bucuresti, care a expediat prin CFR un utilaj, ma va delega printr-un contract de mandat (de comision ?) in Arad pentru a receptiona (prelua) de la CFR acest utilaj (deja la expedierea din Bucuresti eu sunt trecut ca destinatar pentru Arad), iar dupa receptie sa inchei si sa intocmesc un contract de vanzare-cumparare de mana (este suficient), cu cumparatorul care-l asteapta (persoana fizica) in Arad. Eu avand prin mandat, drept de semnatura si de incasare a banilor (negociati dinainte intre ei), pe care urmeaza sa-i depun in contul bancar al vanzatorului, cat mai degraba posibil.
A) Pentru activitatile mele firma mea va incasa un venit, dar sub ce denumire?
B) Ce obiect de activitate ar trebui sa aiba firma si cu ce cod CAEN ?
C) Trebuie sa fiu fotograf profesionist ?
D) Este nevoie sa inchei si un contract de comision, avand in vedere ca, contractul de mandatare prevede gratuitate ?
E) Daca incasarile de la acesti mandanti se face prin intermediului site-ului meu prin plata prin SMS (eu fiind pe teren tot timpul !). Mandantilor le va aparea pe factura de telefonie: "servicii platite, efectuate de firma XYZ " (desi ei nu necesita neaparat chitante facturi). Este posibil acest lucru?