avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate clauditza87

Activitate clauditza87

Răspuns la discuția Calcul salariu
Presupunand ca in ultimile 6 luni ati avut acelasi salariu, adica 1500 brut, ati incasa un net de 1040. Cam asa ar fi calculele:

sal.negociat
1500

SALAR.BRUT LA LICH. 128 ore 1143
CONC.MEDIC. 75% 5 zil 262
--------------------total.brut 1405
somaj .5% .5 % 7
impozit 16% 16 %br 160
cas la cm 11% 5 zil 15
cas la br 10.5% 10.5 % 120
sanatate 5.5% 5.5 % 63
----------------total.impozite 365
REST.DE.PLATA 1040
Răspuns la discuția declaratii somaj nedepuse
Asta daca sunteti din Bucuresti, uitasem sa precizez.
Răspuns la discuția declaratii somaj nedepuse
Mergeti sa ANOFM pe str Spataru Preda cu declaratiile aferente perioadei 2009-2010 si cu discheta si incercati sa le depuneti (parca pe la etajul 2, intrebati jos la informatii). Este o domna fr draguta acolo si poate scapati fara amenda sau cu o singura amenda pentru toate declaratiile.
Online le depuneti de luna viitoare , lasati la registratura o cerere cu adresa dvs de e-mail si asta e tot.
Multa bafta!
Răspuns la discuția Concediu medical PFA
Isi poate plati singura, dar as fi vrut sa stiu daca in timpul concediului medical trebuie platita aceasta contributie. Ordonanta 158/2005 spune cam asa:
ART. 45
(1) Perioadele in care asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (1) si (2) beneficiaza de indemnizatiile prevazute la art. 2 constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, pentru aceste indemnizatii datorandu-se contributia de asigurari sociale reglementata de prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale legii bugetului asigurarilor sociale de stat, care se achita bugetului asigurarilor sociale de stat.

Eu de aici as intelege ca nu ar trebui platita, dar vroiam sa fiu singura sa nu o pun degeaba pe drumuri pentru ca este o persoana fr bolnava.
Am un caz mai special, o persoana fizica
autorizata care este de cateva luni in concediu medical. In aceasta perioada nu a mai facturat deloc. La 01 oct i-a expirat contractul de colaborare, practic nu mai are nici un venit. De la 01 ianuarie se doreste pensionarea pe caz de boala (invaliditate) si am vrea sa stim daca perioada octombrie- ianuarie se considera stagiu de cotizare la pensii. Poate avea probleme
la pesionare?
Ar putea sa se angajeze la o societate pt 3 luni pt a nu avea intrerupere al stagiului de cotizare?
Va multumesc mult si sper sa ma puteti ajuta!