avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca T

Activitate Raluca T

Răspuns la discuția tagada paternitatii
alexzander27 a scris:

am fost la starea civila ..si imi spune sa o dau in judecata ..nu te ajuta nimeni cu nimik...

Exact ce spuneam...
Fara acordul ei, fara declaratia mamei prin care recunoaste ca dvs sunteti tatal copilului nu puteti face nimic la starea civila ! Faptul ca aveti "80 de poze" cu fiica dvs nu demonstreaza ca sunteti si tatal ei ! Puteti fi oricine: unchi, frate, coleg, prieten !
Mai departe, doamnele si domnii avocati de pe acest forum, va pot sfatui ce pasi aveti de urmat si care va sunt sansele in aceasta situatie ! Sau mergeti la un cabinet de avocatura si cereti o consultatie. Dupa o discutie fata in fata cu un avocat cu siguranta veti primi raspunsuri ferme la intrebarile dvs !
Mult succes !:luck:
legally a scris:

@raluca T., putem afla si noi de ce nu credeti ?

Dupa spusele domnului, nu cred ca va fi "onorat" de prezenta mamei minorului si nici nu va obtine declaratia acesteia prin care recunoaste ca dansul este tatal copilului !
Sau oricine se poate prezenta oricum la starea civila sa recunoasca diversi copii care au liniuta in dreptul tatalui ? Doar asa cu niste poze si banuind ca poate sunt ei tatii ? Fara acordul si declaratia mamei ?
ZFCALIN a scris:

pur si simplu faceti recunoasterea minorului la primarie. mergeti si solicitati informatii la starea civila si vi se va explica exact ce aveti de facut.

:-/:-/
:hm: ....nu cred....
Va rog...

Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu o informatie la cele 2 intrebari adresate ? :-/:-/
Răspuns la discuția drepturile tatalui biologic
luiza2008 a scris:

- ce as pute sa fac sa nu imi poata lua copilul?
- este de ajuns o declaratie in fata notarului cum ca se abzice de toate drepturile asupra copilului?

Puteti formula o actiune in instanta pentru incredintarea copilui spre crestere si educare precum si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Avand in vedere varsta copilului,aveti toate sansele ca acesta sa va fie incredintat.

Nu cred ca este posibila o astfel de declaratie,fie ea data si in fata unui notar.

Dna a specificat ca tatal nu este trecut in certificatul de nastere al copilului si nici nu doreste acest lucru ! ;)
Buna seara !
Copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj. Mama cetatean roman, tatal dubla cetatenie romana si germana. Copilul este nascut pe teritoriul Romaniei si recunoscut de tata. Ulterior, minorul este incredintat mamei, hotarare definitiva si irevocabila, locuind in continuare in Romania.
Intrebari :
1) Aceasta hotarare judecatoreasca este valabila in Germania sau in general in alta tara decat cea in care a fost data ?
2) Poate tatal sa obtina cetatenia germana pentru minor, fara acordul mamei ?

Va multumesc anticipat !