avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanfe

Activitate bogdanfe

- pensii - 31.3 % din venitul declarat( daca nu sunteti angajat cu carte de munca in alta parte)


Nu cumva 31.3 % din norma sau din intregul venit? Pot aici sa declar o suma de aproximativ 300 RON si sa platesc doar 100 RON pentru pensii indiferent ce incasari am ca PFA?
E posibil ca o persoana fizica autorizata (daca e relevant, domeniu de activitate e IT, norma fixa de venit) sa aiba un contract cu firme din afara UE (pe mine ma intereseaza SUA) si PFA-ul sa emita facturi catre acea firma?

Daca raspunsul e afirmativ, ce impozite/taxe se platesc? Doar somaj (0,5%), pensii (10,5%), sanatate (5,5%) si 16% impozit?

Poate fi activitatea mea considerata dependenta? Sa zicem ca natura contractului m-ar incadra la (a) din paragraful nou introdus in articolul 7 alineatul (1), punctul 2:

"Orice activitate poate fi reconsiderată drept activitate dependentă dacă îndeplineşte cel puţin unul din următoarele criterii:
a) beneficiarul de venit se află într-o relaţie de subordonare faţă de plătitorul de venit,respectiv organele de conducere ale plătitorului de venit şi respectă condiţiile de muncă impuse de acesta cum ar fi: atribuţiile ce îi revin şi modul de îndeplinire a acestora, locul desfăşurării activităţii, programul de lucru;"