avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate marinella

Activitate marinella

Răspuns la discuția Extradarea
DECIZIA-22/2009,privind examinarea recursului in interesul legii.Publicata in Monitorul Of.partea1-nr.290 din 4/05/2010.Astfel-cu ocazia jud.cauzelor de catre inst.rom.privind persoanele care au fost cercetata in strainatate si carora le-a fost aplicata masura preventiva privata de libertate a arestului la domiciliu ce coresponde acceptiunii art.5 din COVENTIA EUROPEANA PTR.APARAREA DREPT.OMULUI SI A LIBERTATII FUNDAMENTALE,aceasta trebuie luata in calcul in cadrul PROCEDURII PENALE ROM.si in mod concret dedusa din durata inchisorii aplicate de inst.rom. in conditiile art.18 din legea302/2004,chiar daca aceasta masura nu este reglementata de actualul C.P.P.rom.,avind insa in vedere incidenta Conventiei si a jurisprudentei Curtii Europene,prin procesul de ratificare, aceasta costituind drept intern,precum si disp.Deciziei-cadru2002/584/JAI-din 13/06/2002 al CONSILIULUI U.E.Multumesc ptr.raspuns
In cazul asta,de ce tribunalul a fost de acord cu contestatia noastra si a recunoscut tot ceea ce executat in Italia???.Si mai este si Conventia Europeana.Au specificat clar in doc.care la insotit la aeroport ptr.al extrada.Extradarea se face doar in conditiile in care statul roman deduce din totalul pedepsei,perioada executata in Italia.Transmisa de Ministerul Justitiei din IT.Am shimbat av.MULTUMESC!!
Imi cer scuze dar greseala este a mea,ai dreptate nu 23/07/era 23/03.MULTUMESC MULT.Am inteles ca va cam plictisesc cu pr.mele.
Am intrat pe portalul inst.de judecata.Pe 17/06.a fost procesul.Ceea ce era scris-Amana pronuntarea pt.data de 22/06,amana pronuntareapt.23.Hot.-admite contestatia la executare formulata deX inreg......deduce din pedeapsa de 1,9...perioada arestarii preventive si arest.la domiciliu in vederea extradarii de la 3/06/2009 pana la 23/07/2010 precum si perioada executata de la 23/03/2010 la zi.Deci ,eu l-am intrebat cum este posibil ca parchetul sa faca recurs daca nu a iesit hot.definitiva ,care avea un termen de 5 z.cum ai precizat tu .dupa care alte 10z pt a face recurs parchetul.Totul sa facut rapid ,pe 30 mi-a spus ca au facut recurs,dar eu nu am vazut negru pe alb ,acest recurs,si nici av.nu stia motivu.Asta e tot ce mi-a spus.Ma tem ca nestiinta mea sa nu agraveze situatia si sa stea mai mult decat trebuie???Unde ma mai pot interesa?
Am sa incerc sa scriu cat mai pe scurt cum a fost efectuata jud.acestui proces.In 2001 a fost chemat in instanta a recunoscut fapa ,a fost recuperat prejudiciul,si l-au lasat in libertate.In 2002 eu am plecat din tara.Av.care il aveam ne-a spus ca ia fost suspendata pedeapsa si ca nu este nici o problema ca el sa vina in Italia,pt.ca eu aveam pr.de sanatate,dar av.nu a precizat ca avea 3ani de libertate vigilata.procesul a continuat eram citati si nu ne gaseau.Cei cu care a facut fapta aveau si alte fapte in curs de jud.La proc.a fost si o condamnare pt.marturie mincinoasa din partea celui pagubit.Noi nu am stiut de toate astea pana in ziua in care au venit si l-au ridicat de acasa pt.ca avea mandat int.de captura .Hotararea definitiva a fost in 2008 pt.ca noi nu am facut recurs ,nestiind de proces care a continuat 6ani.Si de la data de 3/06/2009 a inceput calvarul ca sa-i spun asa
Eu dupa ti-am scris in msg.din 4/07,am fost in Rom.sa vorbesc cu av.Problema este ca pana la ora actuala nu avem nici hot.de la trib.care au dat rezultatul pozitiv ,si nici nu am vazut motivele pt.care parchetul a facut recurs.Av.mi-a spus ca nu a iesit nimic dar ma va anunta cand avem rez.Acum deschide un alt proces pt.eliberarea conditionata.Nici nu stiu ce sa mai cred.Am avut f.putin timp sa stau 2zile,si banuiesc ca asta a fost si motivul pt.care nu mi-a aratat absolut nici un doc.(intelegi ce vreau sa spun.Nu au nici un motiv,din cate am inteles ASTA ESTE PROCEDURA IN ROM.au sau nu motive p.m.trebuie sa faca recurs.
Pt.Doberv din 4 iulie,am fost in Rom.sa vorbesc cu av.In legatura cu rasp.din 4.07.In cazul asta nu este o incalcare grava a tratatelor facute de tarile UE.in ce priveste extradarea?
Ai fost singura pers pina acum care mi-a explicat situatia in care ne aflam cat de cat clara.Actele de la Interpol au fost prezentate in instanta.Cine sa stabilit in It.si are un servici cu acte in reg.stie probabil ca aici pt.o problema pers.iti acorda 6luni de concediu fara plata pt.a-ti pastra locul de munca,de asta ma interesa cand se termina procesul.In august trebuie sa inceapa serv.expira termenul acordat.Conducerea stie situatia lui si sant alaturi de el.MII DE MULTUMIRI!!
Raspuns,pt.Doberv.In Italia a executat 10 luni,si din 23martie este in arest in rom.Am avut un avocat f.bun in It.care a reusit sa-l retina cit mai mult timp posibil.Judecatori din IT.privesc si partea buna ,ca sa spunem asa,al pers,judecate,tinand cont de faptul ca sa intimplat acum 10ani,nu a mai savarsit nici un reat,are un servici cum am mai spus,si este o pers,onesta.Banuiesc ca nu este un caz extrem,toti tineri fac cate o prostie de care puoi le pare rau.Cat poate sa mai dureze ?Multumesc!
Cer scuze am trimis mesg.incomplet.vroiam sa scriu ca infractori si criminali periculosi sant liberi ,si pers.care duc o viata linistita,cu o fam. si un servici decent,si au facut o greseala minora o data in viata lor platesc dublu.Va multumesc,si daca puteti sa-mi raspundeti nu ezitati sa o faceti,am nevoie de sfaturile dvs.Avocatul care il am nu-mi da prea multe inf.Eu vorbesc prin tel.cu el.sant in italia .