Arestat in Italia pt.o fapta savarsita in anul 2000 (16 ani).A executat 10 luni de arest preventiv in Italia in asteptarea extradarii.Am deschis proces ca sa fie luata in calcul perioada arestului efectuat (10 luni ).SENTINTA DATA AFOST IN FAVOAREA NOASTRA,a fost recunoscuta durata arestului de catre tribunalul x.Dupa o saptamana am avut surpriza amara,Parchetul a facut recurs .As vrea sa stiu cum este posibil,si daca asta este procedura in sistemul judiciar din Romania.Precizez ca persoana in cauza ,nu are antecedente,are o fam.stabilita in Italia de 8 ani ,lucreaza cu documente in regula de 5 ani .Acum este in Rom.I-au dat 1,9luni pt.2cartoane de tig.care au fost recuperate.La ora actuala a facut 1,1luna.CINE STIE ,SA-MI RASPUNDA VA ROG.Sint disperata.
Parchetul poate exercita caile de atac , impotriva sentintelor , conform legii , daca considera ca hotararea instantei de judecata este netemeinica si nelegala .
Despre ce infractiune este vorba ?
Deci , ca sa va raspund la intrebarea pe care ati adresat-o dvs , procedura judiciara stabileste caile de atac .
Daca de exemplu , dvs nu erati multumita de o hotarare ptr ca o considerati nelegala,ati fi avut dreptul de a o ataca .
Exact de acelasi drept se bucura si ministerul public- prin parchet .
Daca a fost condamnat cu executare , inseamna ca s-a sustras urmaririi penale/judecarii .
Eu nu pot decat sa presupun , ptr ca nu cunosc actele si lucrarile dosarului .
Avocatul dvs va poate oferi cele mai multe informatii despre caz .
Pe mine ma interesa mai mult faptul ca in doc.de extradare dat de statul italian au precizat ca extradarea este acordata in conditiile in care statul rom.recunoaste perioada de detentie efectuata in Italia conform Conventiei europeane de extradare.Parerea dumneavoastra,cit poate sa mai dureze tortura asta,cand criminali si alte categori de infracto
Cer scuze am trimis mesg.incomplet.vroiam sa scriu ca infractori si criminali periculosi sant liberi ,si pers.care duc o viata linistita,cu o fam. si un servici decent,si au facut o greseala minora o data in viata lor platesc dublu.Va multumesc,si daca puteti sa-mi raspundeti nu ezitati sa o faceti,am nevoie de sfaturile dvs.Avocatul care il am nu-mi da prea multe inf.Eu vorbesc prin tel.cu el.sant in italia .