se plateste tva pentru suma pe care cineva o transfera sau se plateste tva pentru comisionul pe care tu ar trebui sa il primesti. pe acel serviciu pe care l-ai facut?
mie nu mi s-a facut nici un serviciu de catre societatea de telefonie pe suma incasata si transferata. e un trasnfer de bani.mi se face un serviciu doar pe comisionul pe care ei il incaseaza din acel produs.
bancilor li se plateste tva pentru sumele transferate? sau pentru orice suma transferata se plateste tva? chit ca poarta denumirea de mandat postal? atunci cand eu trimit un mandat postal mi se calculeaza tva pe intreaga suma transmisa?
hai sa vedem din ce e compus acel sms
sms=comision societate de telefonie+comision numar scurt+serviciul pe care eu il comand
e ca si cum eu as cumpara niste gogosi pentru ca eu vreau sa mi se dea gem. eu vreau gemul dar nu il pot achizitiona decat daca comand produsul gogosi, iar gemul e inclus in pretul gogosi. eu nu platesc pentru gem.platesc pentru gogosi .in conditiile date.tu comanzi gem prin produsul gogosi.gem face parte din produsul gogosi din punct de vedere bancar. dar cel care imi vinde gem imi afiseaza pretul gogosilor.la 5 gogosi cumparate ai o ligura de gem. deci furnizorul ligurii de gem imi v-a afisa pretul celor 5 gogosi si v-a aplica tva pe cele 5 gogosi ca fiind un produs finit. dar atat furnizorul gemului cat si furnizorul gogosilor nu imi furnizeaza servicii de 5 gogosi, ci doar parti din acel serviciu, afisand un pret unitar asupra produsului final.producatorul de gogosi isi v-a pastra o gogoasa ca fiind cheltuieli de transfer si comisioane si va plati 4 gogosi furnizorului de gem.tva-ul aferent celor 4 gogosi este incasat ilegal, pentru ca acel furnizor nu mi-a oferit servicii de 4 gogosi ci doar a transferat propietatea celor 4 gogosi catre furnizorul final al gemului, deci si tva-ul incasat pentru un serviciu pe care nu il prestezi ci il presteaza furnizorul de gem.
de aceea la cartelele metrorex cumparate prin orange nu se plateste tva, el fiind incasat anterior.la fel si abonamentele lunare la internet.reprezinta doar un transfer de bani de la societatea de telefonie catre cel care iti furnizeaza serviciul final. reprezinta doar un transfer de propietate asupra celor 4 gogosi precum si a taxelor aferente acestora,
si cu tva-ul pe care l-am platit la cumpararea cartelei ce se intampla?
exemplul meu...am cumparat un cod de reincarcare la care mi-a fost taxat si incasat tva-ul. pentru 7 euro am platit 38.5 lei(tva inclus).
se plateste tva pentru incasarea si transferul de bani?
pentru ca eu platesc odata tva la cumpararea cartelei prepay . precum si a doua oara la plata efectiva prin sms
ex. comand un serviciu de 5 euro+TVA=6.12 euro
mi se scad 6.12 euro din creditul cartelei.
dar eu deja am platit tva in momentul cumpararii cartelei.
efectiv. in procesul de productie tva se 'trasmite' de la furnizor la furnizor catre produsul final, tva deducanduse intre ei si ramanand de platit plusul de valoare pe care il adauga fiecare.
in momentul in care eu dau un sms eu am de platit companiei de telefonie sms(0.5 euro)+tva.restul ramanand, creditul, care urmeaza sa fie transferat catre compania de la care cumpar produsul.companie care imi ofera un serviciu cu tva.
astefel ca la un cumpararea unui produs eu platesc 5 euro+tva=6.12 euro + contravaloarea tva(echivalenta 6.12euro) care deja mi-a fost incasata. din moment ce compania de telefonie mi-a oferit doar un serviciu de 0.5 euro+tva, restul de tva incasat cum poate fi dedus din cheltuielile finale?
achizitionez un serviciu on-line prin plata prin sms.
la achizitionarea acelui credit pentru sms eu platesc tva aferent lui societatii de telefonie. la trimiterea acelui sms mi se mai imputa odata plata tva pentru serviciul respectiv
in caliatea mea de consumator care nu umbla cu facuturi sau alte documente contabile e normal sa mi se impute de doua ori plata tva pentru un serviciu? sau plata tva efectiv ar trebui efectuata intre operatorul de telefonie si societatea in cauza?
din moment ce societatea de telefonie inchiriaza acel numar care tranzactioneaza sumele de bani intre tine si respectiva societate care iti livreaza serviciul respectiv, societatea de telefonie ce devine? de ce trebuie sa platesti tva catre societate in calitatea ei de intermediar? ( pentru ca asa poti cumpara credit) . de ce plata tva nu se realizeaza de catre societatea de telefonie catre societatea care inchiriaza acel numar? de ce eu trebuie sa platesc tva atat catre societatea de telefonie cat si catre societatea care imi livreaza bunul efectiv?