avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dubla colectare a tva?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dubla colectare a tva?

achizitionez un serviciu on-line prin plata prin sms.
la achizitionarea acelui credit pentru sms eu platesc tva aferent lui societatii de telefonie. la trimiterea acelui sms mi se mai imputa odata plata tva pentru serviciul respectiv
in caliatea mea de consumator care nu umbla cu facuturi sau alte documente contabile e normal sa mi se impute de doua ori plata tva pentru un serviciu? sau plata tva efectiv ar trebui efectuata intre operatorul de telefonie si societatea in cauza?
din moment ce societatea de telefonie inchiriaza acel numar care tranzactioneaza sumele de bani intre tine si respectiva societate care iti livreaza serviciul respectiv, societatea de telefonie ce devine? de ce trebuie sa platesti tva catre societate in calitatea ei de intermediar? ( pentru ca asa poti cumpara credit) . de ce plata tva nu se realizeaza de catre societatea de telefonie catre societatea care inchiriaza acel numar? de ce eu trebuie sa platesc tva atat catre societatea de telefonie cat si catre societatea care imi livreaza bunul efectiv?
Cel mai recent răspuns: gheorghemaria , utilizator 11:43, 7 Iulie 2010
Nu inteleg de unde concluzia ca platiti de 2 ori TVA ??
pe factura de telefonie ve-ti avea costul SMS-ului + TVA o singura data
pentru ca eu platesc odata tva la cumpararea cartelei prepay . precum si a doua oara la plata efectiva prin sms

ex. comand un serviciu de 5 euro+TVA=6.12 euro
mi se scad 6.12 euro din creditul cartelei.
dar eu deja am platit tva in momentul cumpararii cartelei.
efectiv. in procesul de productie tva se 'trasmite' de la furnizor la furnizor catre produsul final, tva deducanduse intre ei si ramanand de platit plusul de valoare pe care il adauga fiecare.
in momentul in care eu dau un sms eu am de platit companiei de telefonie sms(0.5 euro)+tva.restul ramanand, creditul, care urmeaza sa fie transferat catre compania de la care cumpar produsul.companie care imi ofera un serviciu cu tva.
astefel ca la un cumpararea unui produs eu platesc 5 euro+tva=6.12 euro + contravaloarea tva(echivalenta 6.12euro) care deja mi-a fost incasata. din moment ce compania de telefonie mi-a oferit doar un serviciu de 0.5 euro+tva, restul de tva incasat cum poate fi dedus din cheltuielile finale?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
gheorghemaria, utilizator
Concluzia este urmatoarea nu platiti de 2 ori TVA ci pentru fiecare serviciu achizitionat in parte
Deductibilitatea TVA are loc numai intre soc comerciale inregistrate ca platitoare de TVA!
TVA - ul este un impozit pe care il suporta consumatorului final - persoana fizica , Orice produs/serviciu etc il cumparati contine 24% tva

ex. comand un serviciu de 5 euro+TVA=6.12 euro
mi se scad 6.12 euro din creditul cartelei.

Daca acest serviciu nu il cumparati prin SMS ci direct de la societatea furnizoare nu plateati aceeasi suma de 6.12 EU valoare care contine 1.2 tva ??
In situatia de fata exista un intermediar (compania de telefonie) care face un simplu serviciu :incaseaza banii de la dvs si ii vireaza societatii prestatoare 6.12 EU
si cu tva-ul pe care l-am platit la cumpararea cartelei ce se intampla?
exemplul meu...am cumparat un cod de reincarcare la care mi-a fost taxat si incasat tva-ul. pentru 7 euro am platit 38.5 lei(tva inclus).

se plateste tva pentru incasarea si transferul de bani?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
gheorghemaria, utilizator
se plateste tva pentru incasarea si transferul de bani?

Orice produs/serviciu etc il cumparati contine 24% tva

Alte discuții în legătură

Compania de telefonie mobila-euro vs lei doar_el doar_el Buna ziua, As vrea daca se poate sa imi dati o lamurire ca sa inteleg fenomenul. Luam exemplu o companie de telefonie mobila (Subiectul e vechi probabil) ... (vezi toată discuția)
Tva credit cartela, plata prin sms Fredie17 Fredie17 Buna ziua. Doresc sa fac o plata prin sms de o cartela de telefonie mobila. Am cumparat credit, fireste ca banii dati pe euro contin si tva. Cand vreau sa ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)