avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA credit cartela, plata prin sms
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA credit cartela, plata prin sms

Buna ziua.
Doresc sa fac o plata prin sms de o cartela de telefonie mobila.
Am cumparat credit, fireste ca banii dati pe euro contin si tva.
Cand vreau sa achit prin sms, imi spune ca am credit insuficient, iar raspunsul celor care ar trebui sa incaseze a fost: se achita si tva. Este legala povestea asta? Nu e dubla impozitare a acelei sume in euro? Adica am platit deja pentru ei o suma in ron, compania de telefonie incaseaza suma aferenta euro plus colectare tva.
De ce trebuie sa platesc iar tva? Stiu ca e vorba de o taxa pe consum, dar eu am cumparat acei euro nu pentru a consuma serviciile firmei de telefonie ci pentru a folosi serviciile firmei unde vreau sa fac plata, deci tva e achitat deja.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dubla colectare a tva? gheorghemaria gheorghemaria achizitionez un serviciu on-line prin plata prin sms. la achizitionarea acelui credit pentru sms eu platesc tva aferent lui societatii de telefonie. la ... (vezi toată discuția)
Compania de telefonie mobila-euro vs lei doar_el doar_el Buna ziua, As vrea daca se poate sa imi dati o lamurire ca sa inteleg fenomenul. Luam exemplu o companie de telefonie mobila (Subiectul e vechi probabil) ... (vezi toată discuția)
Tva platit de 2 ori la companiile de telefonie mobila pentru acelasi serviciu Mikinoshiki Mikinoshiki TVA platit de 2 ori la companiile de telefonie mobila. Vin inaintea dumneavostra cu urmatoarea speta: Am trecut de la o cartela preplatita la abonament de ... (vezi toată discuția)