Va multumesc pentru raspuns. Dorinta mea era ca societatea unde lucreaza acum fostul sot sa fie instiintata intr-un mod mai oficial de catre o institutie careia sa nu i se raspunda "Nu este salariatul nostru". Daca merg eu la acea societate si depun actele in urma carora trebuie sa primesc pensie alimentara, e posibil sa mi se spuna ca nu lucreaza acolo (pentru ca patronul este o cunostinta de-a lui). ....si cum dovedesc eu ca lucreaza? Da, stiu, fac plangere la Procuratura si dupa ce se vor face cercetari se va afla de la Directia Muncii daca fostul sot are raporturi de munca cu acea societate. Dar asta dureaza cam 6 luni (ca mi s-a mai intamplat acum 3 ani si cunosc procedura). Si in timpul acesta copilul cu ce se intretine? Dintr-un singur salariu de bugetar cu studii medii e din ce in ce mai greu. Deci doream sa gasesc o cale mai rapida si mai oficiala. Va multumesc.
Multumesc mult, domnule avocat Vaduva Mihai. Nu doresc sa-l trag la raspundere pe fostul sot pentru neplata, vreau doar sa primesc sumele restante si sa primesc si in continuare, lunar, pensia alimentara pentru copil. Dar daca ma adresez Judecatoriei care a stabilit plata pensiei alimentare, nu ar trimite ei o adresa oficiala la societatea unde lucreaza el pentru poprirea pensiei alimentare? Atat pentru sumele restante, cat si in fiecare luna? Va multumesc.
La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am mai primit pensie alimentara pentru copilul nostru minor. (mentionez ca pensia alimentara a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva in anul 2007). Deoarece fostul sot nu are un domiciliu stabil si legal, am aflat pe cai neoficiale la ce societate lucreaza in prezent. Cui trebuie sa ma adresez pentru a primi pensia alimentara de la acea societate unde el lucreaza in prezent? (deoarece de la data de 1 aprilie 2010 el nu trimite pensia alimentara de buna voie). Va multumesc din suflet.