Multumesc mult pentru raspunsuri.
Inteleg ca va trebui sa iau o decizie ca asociat unic, pentru schimbarea actului constitutiv...acesta se schimba in totalitate, sau doar prin anexa? Referitor la pct-ul 8 din ''lista documentelor pentru transmiterea partilor sociale":Eu activez intr-o profesie liberala, care este si domeniul de activitate al firmei. Din 2007 sunt asociata 50% la un alt s.r.l., ce are acelasi domeniu de activitate, si care are doi administratori - pe mine si pe asociata mea. Cf. Art. 197 (2) "Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.''
Nu doresc ca asociata mea sa stie de problemele mele personale. Nici sa devina unic administrator pe firma avuta impreuna, deoarece in ultimul an asociata mea nu a mai avut activitate profesionala in firma. Activitatea mea profesionala nu creaza niciu conflict de interese intre cele doua firme, deoarece se lucreaza la proiect...beneficiarii nu sunt aceeasi.
Din pacate nu pot renunta la niciuna dintre firme - prima din 2007 este platitoare de tva, ceea ce pt mine a fost oarecum un avantaj anii trecuti deoarece am dedus anumite cheltuieli si totodata am creditat-o in ultimul timp cu anumite sume. Catre a doua firma o terta persoana are creante, pe care imi doresc sa le recuperez dupa ce imi intru in drepturi.
In acest caz este posibil sa indeplinesc conditiile legale pentru detinerea functiei de administrator al ambelor srl-uri?
Buna ziua,
As avea nevoie de lamuriri in privinta formalitatilor ce trebuie indeplinite la Registrul Comertului Bucuresti pentru a inregistra un s.r.l. pe numele meu, ca unic mostenitor. Tatal meu a decedat in martie 2010, fiind unic asociat si administrator al s.r.l.-ului in cauza.
In baza certificatului de mostenitor si a actului de partaj succesoral (prin care mama mea a cedat in favoarea mea partile sociale ce-i reveneau), m-am prezentat la Registrul Comertului, unde mi s-a dat o lista de "Documente necesare pentru inregistrarea mentiunii privind transmiterea partilor de interes si a partilor sociale", spunandu-mi-se ca rezolvarea dosarului se realizeaza in doua etape (din care numai prima etapa va dura 30 de zile + taxe de aproximativ 700 ron). Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul mostenirii partilor sociale ale unei societati ce avea asociat si administrator unic, se realizeaza aceasta formalitate de transmitere a partilor sociale (mie mi se pare ca aceasta formalitate se refera la persoane in viata, adica se realiza doar in cazul in care tatal meu ar mai trai si mi-ar ceda mie societatea).
2. In documentele ce trebuie cuprinse in dosar, este necesara ''decizia asociatului unic''. Eu deocamdata nu sunt, deoarece actul constitutiv nu este modificat...cum as putea lua o decizie daca legal inca nu sunt considerata asociat unic. Abia in faza a II a a dosarului se cere actul constitutiv actualizat.
Ma scuzati daca intrebarile vi se par puerile, insa doresc sa stiu daca cei de la ONRC m-au informat corect. Pe de alta parte mi se pare ca durata de rezolvare este exagerat de mare, deoarece in acest timp eu trebuie sa platesc impozitele catre stat pentru acest s.r.l.
Multumesc.