Am un copil minor in varsta de 5 ani. Tatal copilului meu se afla in acest moment in situatia de a ispasi o pedeapsa privativa de libertate de 2 ani si 6 luni. La acest moment copilul imi este incredintat mie spre crestere si educare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Eu sunt casatorita cu un cetatean strain avand chiar stabilita rezidenta pe teritoriul altui stat. Problema mea consta in faptul ca tatal copilului nu-mi acorda consimtamantul pentru a putea stabili si rezidenta copilului in acel stat. Deci, la acest moment,suntem in situatia in care eu mi castig existenta in afara Romaniei si copilul sa nu poata merge sa se stabileasca langa mine. Care ar fi procedura pentru ca instanta sa se pronunte in favoarea stabilirii rezidentei copilului in alt stat. Mentionez ca la acest moment pot sa iau copilul in vizita dar asta ar insemna ca acest copil sa piarda contactul cu scoala din Romania, pe teritoriul celuilalt stat neputand frecventa cursurile vreunei scol si deasemenea sa fie lipsit de drepturile lui pe teritoriul celuilalt stat. Mentionez, de asemenea, ca tatal copilului este decazut din drepturile parintest pe perioada executarii pedepsei in urma hotararii judecatoresti definitive prin care a fost condamnat la pedeapsa inchisorii. Va multumesc!
Am un copil minor incredintat mie prin hotarare judecatoreasca. Eu sunt casatorita cu un cetatean strain si sunt la acest moment rezident al altui stat. La acest moment pot sa-mi iau copilul in vizita doar .neputand sa ii depun actele de rezidenta deoarece tatal lui nu-si da acordul pt stabilirea resedintei copilului in alta tara. Mentionez ca la acest moment tatal copilului se afla in situatia de a ispasi o pedeapsa privativa de libertate aflandu-ne asadar in situatia in care eu locuiesc in alta tara si tatal copilului in inchisoare. Ce actiune trebuie sa intreprind pentru a putea sa oblig tatal la consimtamant?