avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordul parintelui pt stabilirea resedintei copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordul parintelui pt stabilirea resedintei copilului in alta tara

Am un copil minor incredintat mie prin hotarare judecatoreasca. Eu sunt casatorita cu un cetatean strain si sunt la acest moment rezident al altui stat. La acest moment pot sa-mi iau copilul in vizita doar .neputand sa ii depun actele de rezidenta deoarece tatal lui nu-si da acordul pt stabilirea resedintei copilului in alta tara. Mentionez ca la acest moment tatal copilului se afla in situatia de a ispasi o pedeapsa privativa de libertate aflandu-ne asadar in situatia in care eu locuiesc in alta tara si tatal copilului in inchisoare. Ce actiune trebuie sa intreprind pentru a putea sa oblig tatal la consimtamant?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:31, 6 Iulie 2010
Incercati sa va uitati peste Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire resedinta minor in alt stat tmc tmc Am un copil minor in varsta de 5 ani. Tatal copilului meu se afla in acest moment in situatia de a ispasi o pedeapsa privativa de libertate de 2 ani si 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor cu posibilitatea de a lua minorul in strainatate! am_o_intrebare am_o_intrebare salut! Speta simpla........Relatie de concubinaj.......rezulta un copil. Minorul a fost recunoscut de tata iar in prezent are 4-5 ani.Tatal locuieste si ... (vezi toată discuția)
Retinere minor tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Este penala fapta unei rude de a retinhe un minor si de a nu lasa un parinte sa aiba legaturi cu el? In fapt soacra nu a vrut sa mi dea copilul ... (vezi toată discuția)