Domnule Trifu:
Situatia reala ar fi ca transferul de proprietate s'ar face printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (abitat) viager iar vechiul proprietar ar ramane in proprietate pana la decesul sau iar noul proprietar ar detine numai numai nuda proprietate. Este posibil si in acest caz ca noul proprietar sa evacueze locatarul ce se afla 'in spatiul' vechiului proprietar ? Trebuie o hotarare judecatoreasca pentru asta ? Multumesc !
Daca proprietarul care are pe cineva 'in spatiu' vinde proprietatea la care persoana 'luata in spatiu' are adresa (in CI), se mai considera persoana 'luata in spatiu' ca ramanand in continuare 'in spatiu' chiar daca proprietatea a schimbat de proprietar ? Cu alte cuvinte, poate noul proprietar sa evacueze persoana 'luata in spatiul' de vechiul proprietar ? Care este procedura de evacuare a locatarului aflat 'in spatiu' ?
Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea situatie: Ajut deja un domn de peste 70 de ani trimitandu'i bani sa se intretina. Locuiesc in strainatate dar am si cetatenie romana. De comun acord cu domnul amintit am dori sa gasim o forma prin care eu sa'l intretin pe acest domn in schimbul obtinerii casei in care dansul locuieste dar aceasta numai dupa decesul sau. In timpul vietii acestuia nu am nici un fel de pretentie la proprietate sa ci doar obligatia de a'l intretine. Domnul nu are nici un mostenitor legal in schimb are o persoana 'luata in spatiu' de care vrea sa se debaraseze caci nu mai poate trai sub nici o forma cu acea persoana in casa respectiva.
Intrebare: Care ar putea fi cea mai avantajoasa forma de contract pe care am putea'o adopta (eu si domnul mentionat) pentru ca domnul sa beneficieze de uzufructul viager, eu sa'i asigur intretinerea pana la decesul dansului si pentru a scoate cat mai repede din spatiu persoana amintitata mai sus ? Care este procedura de a scoate o persoana din spatiul locativ ? Multumesc !