avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare locatar 'luat in spatiu' prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare locatar 'luat in spatiu' prin vindere/cumparare proprietate

Daca proprietarul care are pe cineva 'in spatiu' vinde proprietatea la care persoana 'luata in spatiu' are adresa (in CI), se mai considera persoana 'luata in spatiu' ca ramanand in continuare 'in spatiu' chiar daca proprietatea a schimbat de proprietar ? Cu alte cuvinte, poate noul proprietar sa evacueze persoana 'luata in spatiul' de vechiul proprietar ? Care este procedura de evacuare a locatarului aflat 'in spatiu' ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:14, 9 Iulie 2010
da
DA, in sensul ca persoana ramane in spatiu sau DA, in sensul ca persoana poate fi legal evacuata ?
In cazul in care exista contract de inchiriere, noul proprietar este obligat sa respecte contracul de inchiriere, asta daca nu cumva a fost prevazuta o clauza privind rezilierea contractului de inchiriere in caz de vanzare. (art. 1441 C.civ. )
In cazul in care exista contract de comodat , nu se mai aplica art 1441 C. civ. , iar noul proprietar nu este obligat sa respecte contractul de comodat.
Daca nu exista niciun contract, asa cum vanzatorul (vechiul proprietar) nu mai poate avea domiciliul (CI) la adresa imobilului pe care l-a vandut, nici ceilalti locatari ai imobilului vandut nu mai au acest drept.
Domnule Trifu:
Situatia reala ar fi ca transferul de proprietate s'ar face printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (abitat) viager iar vechiul proprietar ar ramane in proprietate pana la decesul sau iar noul proprietar ar detine numai numai nuda proprietate. Este posibil si in acest caz ca noul proprietar sa evacueze locatarul ce se afla 'in spatiul' vechiului proprietar ? Trebuie o hotarare judecatoreasca pentru asta ? Multumesc !
Nu e nevoie de niciun act. Uzufructuarul este cel care decide cum foloseste imobilul, el avand dreptul de a folosi bunul si de a-i culege fructele - mai ales cele civile. Poate inchiria bunul, poate sa imparta folosinta cu cine doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectare cantract inchiriere troanta troanta am ctr de chirie pe 10ani inregistrat la financiar pe un spatiu comercial propietaru a vandut spatiul altei persoane care vrea sa-mi mareasca chiria sau sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile de uzufruct carmen bodeanu carmen bodeanu Buná ziua! In calitate de uzufructuar viager al unui apartament vándut fiului meu am dreptul sa iau in spatiu o terta persoana?Contractul de comodat intre ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare anuleaza inchirierea gabisuciu gabisuciu Buna ziua! In cazul in care exista un contract de inchiriere valabil pe un spatiu si acest spatiu este vandut de proprietar, contractul de inchiriere incheiat ... (vezi toată discuția)