avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate snakecirci

Activitate snakecirci

Din luna februarie si pana in prezent incerc sa refinantez un credit ipotecar cu o alta banca. Dupa o sumedenie de hartii cerute de banca care refinanteaza creditul am ajuns la ultima- drept de servitute pentru imobilul ipotecat ( prima banca nu l-a cerut).
Imobilul este construit intre anii 2006-2008 dupa cumpararea unui teren la marginea orasului de la o persoana fizica si are mentionat in autorizatia de constructie "iesire la strada". Persoana respectiva a dezmembrat terenul in vreo 13 parcele iar ea si-a tinut parcela despartitoare de drumul principal fara binenteles sa ne comunice celor 13 proprietari(spunand ca aceasta constituie viitorul drum de acces a tuturor celor 13 parcele la drumul public, el urmand sa doneze acest teren primariei). Casele s-au ridicat, lumea s-a mutat in ele, fiecare si-a facut gard despartitor la drum (parcela ramasa vanzatorului de teren).
Banca nr. 2 imi cere spre deosebire de prima ca imobilului ipotecat sa i se constituie drept de servitute de catre proprietarul drumului. (corect- pentru executare in caz de...). Contactez proprietarul drumului care da o declaratie notariala prin care este de acord cu instituirea dreptului de servitute cu orice mijloc de transport in favoarea imobilului meu dominant. Banca cere in plus inscrierea acestui drept in sarcinile din cartea funciara ale proprietarului drumului. contactez din nou proprietarul drumului care cere inscrierea acestui drept in cartea funciara printr-o solicitare la Cartea Funciara. Dupa 9 zile lucratoare primeste raspuns ca pentru acest lucru trebuie sa aiba acordul meu si al primei mele banci in favoarea careia s-a facut ipoteca. Dar eu am cerut dreptul de servitute in favoarea mea si in favoarea primei banci, la cererea celei de-a doua. Trebuie sa-mi dau de fapt singur acordul pentru cererea mea? Atunci
CINE SI UNDE GRESESTE?
P.S. Pe sub drumul cu pricina trece canalizarea tuturor caselor nou construite, lucrare facuta de proprietarul drumului si cu acordul nostru verbal