avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate dana mare

Activitate dana mare

Clarific situația:
Am cumparat de la o familie, soț și soție, (nu suntem rude), în 2006, un teren intravilan, pe care se aflau decât 2 magazii, fără casă de locuit. Actul de v/c este cu uzufruct viager, adică vânzătorii stau acolo până la sfârșitul vieții și în plus îmi dau voie să construiesc casă în timpul vieții lor.
Menționez că eu nu stau acolo, dar am construit casa, iar vânzătorii stau în ea gratis.
Acum, unul din vanzatori a decedat (soția), iar fata ei ma dat în judecată pe mine (cumpărător) și pe vânzător(soțul), ca să anuleze actul v/c.(nulitate absolută).
Acum, la cererea reclamantei, instanța a solicitat expertiză ptr a vedea valoarea imobilului în 2006. Menționez că la data încheierii v/c, prețul imobilului se încadra în baremul notarial .
Frica mea este ca expertul să nu supraevalueze intenționat, să se considere preț neserios și să se anuleze actul.

În apărarea mea, există legi naționale sau europene care să spună că: prețul corect, este prețul convenit între părți???
Stie cineva dacă legislația națională sau europeană mă poate apăra în ceea ce privește prețul serios.
Cred că am probleme pentru că am senzația că este mult prea ușor ca expertul să supraevalueze, astfel instanța să considere că este preț neserios și să-mi anuleze actul v-c.
Eu nu revendic nimic, sunt cumpărătorul. Încerc decat să mă apăr.

ce înseamnă ,,expert parte,,
Adică să pun expert asistent?
In anul 2006, am incheiat un act de vanzare-cumparare, iar prețul tranzacției se încadra în ghidul notarial de preturi din acea perioadă. Acum o nepoată m-a dat în judecată că să anuleze actul pe motiv că este preț neserios.
La cererea ei, instanța a încuviințat efectuarea unei expertize ptr. a evalua proprietate la prețul din 2006, iar la termenul următor, urmează să fie desemnat expertul.
Frica mea este ca expertul să nu supraevalueze, iar eu să pierd proprietatea.
Ce sfat îmi dați?
Pot scăpa de expertiză?
Mulțumesc!