In anul 2006, am incheiat un act de vanzare-cumparare, iar prețul tranzacției se încadra în ghidul notarial de preturi din acea perioadă. Acum o nepoată m-a dat în judecată că să anuleze actul pe motiv că este preț neserios.
La cererea ei, instanța a încuviințat efectuarea unei expertize ptr. a evalua proprietate la prețul din 2006, iar la termenul următor, urmează să fie desemnat expertul.
Frica mea este ca expertul să nu supraevalueze, iar eu să pierd proprietatea.
Ce sfat îmi dați?
Pot scăpa de expertiză?
Mulțumesc!
In conditiile in care expertiza a fost dispusa de instanta de judecata,evident pentru solutionarea cauzei,nu puteti "scapa de exepertiza"
In schimb ,pentru a indeparta orice suspiciune privitor la posibila supraevaluare a proprietatii,aveti dreptul sa solicitati expert parte
Intr-un proces civil, cand este vorba de a revendica ceva care o valoare si esti parte in acel potential proces, parerea mea este ca ai probleme in sensul ca revendici mai mult decat ti se cuvine si te agiti pe nedrept...
Cred că am probleme pentru că am senzația că este mult prea ușor ca expertul să supraevalueze, astfel instanța să considere că este preț neserios și să-mi anuleze actul v-c.