avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vanzare cumparare, cum scap de expertizã?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vanzare cumparare, cum scap de expertizã?

In anul 2006, am incheiat un act de vanzare-cumparare, iar prețul tranzacției se încadra în ghidul notarial de preturi din acea perioadă. Acum o nepoată m-a dat în judecată că să anuleze actul pe motiv că este preț neserios.
La cererea ei, instanța a încuviințat efectuarea unei expertize ptr. a evalua proprietate la prețul din 2006, iar la termenul următor, urmează să fie desemnat expertul.
Frica mea este ca expertul să nu supraevalueze, iar eu să pierd proprietatea.
Ce sfat îmi dați?
Pot scăpa de expertiză?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 11:13, 2 Octombrie 2012
In conditiile in care expertiza a fost dispusa de instanta de judecata,evident pentru solutionarea cauzei,nu puteti "scapa de exepertiza"
In schimb ,pentru a indeparta orice suspiciune privitor la posibila supraevaluare a proprietatii,aveti dreptul sa solicitati expert parte
ce înseamnă ,,expert parte,,
Adică să pun expert asistent?
Intr-un proces civil, cand este vorba de a revendica ceva care o valoare si esti parte in acel potential proces, parerea mea este ca ai probleme in sensul ca revendici mai mult decat ti se cuvine si te agiti pe nedrept...
Eu nu revendic nimic, sunt cumpărătorul. Încerc decat să mă apăr.

Cred că am probleme pentru că am senzația că este mult prea ușor ca expertul să supraevalueze, astfel instanța să considere că este preț neserios și să-mi anuleze actul v-c.

Alte discuții în legătură

Prescriptie drept anulare contract rrocambole rrocambole Conform noilor coduri, dupa cat timp de la data vanzarii se prescrie dreptul de a cere anularea unui contract de vanzare a unui imobil? (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager lacatusuilie lacatusuilie Acum 7 ani am cumparat într-o comună, cu suma de 10.000 ron(100.000.000 lei)un teren intravilan şi doua anexe (grajd şi magazie) şi am dat dreptul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare Walter123 Walter123 Rog frumos, o vanzare-cumparare a unei jumatati de imobil si teren cu multe imbunatatiri la un pret de 20 sub pretul din contractul anterior de ... (vezi toată discuția)