Acum 7 ani am cumparat într-o comună, cu suma de 10.000 ron(100.000.000 lei)un teren intravilan şi doua anexe (grajd şi magazie) şi am dat dreptul vanzatorilor (sot şi sotie) sa locuiasca în continuare aici pana la sfarsitul vieţii lor, iar cu acordul lor (s-a stipulat in contract) că pot să-mi construiesc o casa pe acest teren.
Am construit casa fără acte, (fără autorizatie de construire) şi verbal am dat voie la vanzatori sa locuiasca benevol şi in aceasta.
Acum un an de zile a murit vanzătoarea, iar vanzatorul(71 ani) s-a recăsătorit, iar noua soţie s-a mutat alaturi de el pe proprietatea mea fara acordul meu.
Tot după moartea vanzatoarei, fata acesteia, ma dat în judecată pe pentru anularea absoluta a actului de v-c cu uzufruct viager, atat eu cat si vanzatorul avand calitatea de pârât.
Motivele invocate: ne plata v-c, pret derizoriu, pret neserios, cauza imorala (motivand ca vanzatorul a indus-o in eroare pe vanzătoare, adică pe sotia sa, pentru a vinde ca sa nu mai lase mostenire fetei sale).
In proces am demonstrat cu martori ca plata sa facut efectiv, vanzatorul a recunoscut la interogatoriu ca a primit banii, s-a făcut expertiza la imobil pentru a afla valoarea acestuia la momentul vanzarii, expertul a stabilit o valoare intre 23000 şi 34000, iar expertul asistent angajat de mine a stabilit val de 9700-12000 lei şi acestea sunt depuse pentru urmatorul termen de judecata.
Problema mea este ca la momentul actual reclamanta( fiica vitrega a vanzatorului) şi vanzatorul alaturi de noua sa sotie, prin avocaţii lor, au coalizat împotriva mea, vanzatorul incepand sa sustina ca nu a primit banii pe v-c şi ca l-am inselat ( cu toate ca la interogatoriu şi in intampinare a recunoscut ca a primit banii pe v-c.).
Va rog sa-mi daţi un sfat, ce să fac mai departe
Cel mai recent răspuns:
lacatusuilie , utilizator
23:16, 4 Aprilie 2013