avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Acum 7 ani am cumparat într-o comună, cu suma de 10.000 ron(100.000.000 lei)un teren intravilan şi doua anexe (grajd şi magazie) şi am dat dreptul vanzatorilor (sot şi sotie) sa locuiasca în continuare aici pana la sfarsitul vieţii lor, iar cu acordul lor (s-a stipulat in contract) că pot să-mi construiesc o casa pe acest teren.
Am construit casa fără acte, (fără autorizatie de construire) şi verbal am dat voie la vanzatori sa locuiasca benevol şi in aceasta.
Acum un an de zile a murit vanzătoarea, iar vanzatorul(71 ani) s-a recăsătorit, iar noua soţie s-a mutat alaturi de el pe proprietatea mea fara acordul meu.
Tot după moartea vanzatoarei, fata acesteia, ma dat în judecată pe pentru anularea absoluta a actului de v-c cu uzufruct viager, atat eu cat si vanzatorul avand calitatea de pârât.
Motivele invocate: ne plata v-c, pret derizoriu, pret neserios, cauza imorala (motivand ca vanzatorul a indus-o in eroare pe vanzătoare, adică pe sotia sa, pentru a vinde ca sa nu mai lase mostenire fetei sale).
In proces am demonstrat cu martori ca plata sa facut efectiv, vanzatorul a recunoscut la interogatoriu ca a primit banii, s-a făcut expertiza la imobil pentru a afla valoarea acestuia la momentul vanzarii, expertul a stabilit o valoare intre 23000 şi 34000, iar expertul asistent angajat de mine a stabilit val de 9700-12000 lei şi acestea sunt depuse pentru urmatorul termen de judecata.
Problema mea este ca la momentul actual reclamanta( fiica vitrega a vanzatorului) şi vanzatorul alaturi de noua sa sotie, prin avocaţii lor, au coalizat împotriva mea, vanzatorul incepand sa sustina ca nu a primit banii pe v-c şi ca l-am inselat ( cu toate ca la interogatoriu şi in intampinare a recunoscut ca a primit banii pe v-c.).
Va rog sa-mi daţi un sfat, ce să fac mai departe
Cel mai recent răspuns: lacatusuilie , utilizator 23:16, 4 Aprilie 2013
Aparent nu exista motive de temere. Au fost administrate probele, vanzatorul a confirmat vanzarea si plata pretului. Ce spune acum in afara salii de judecata nu are nici o valoare.
Pretul nu este derizoriu si nici neserios chiar daca ne raportam la prima expertiza. O eventuala diferenta fata de valoarea de piata poate fi usor justificata de permisiunea acordata vanzatorilor de a folosi terenul pana la sfarsitul vietii.
Vanzatorul a depus acum la dosar diferite plangeri prin care spune ca nu a primit banii şi ca a fost inselat
In opinia mea nu sunt motive de ingrijorare deoarece plangerile de acum contrazic cele declarate anterior prin intampinare si interogatoriu. Judecatorul nu va putea decat sa concluzioneze ca paratul a mintit in declaratii si sa le inlature.
In plus, avem si contractul de vanzare cumparare in care ar trebui sa scrie ca pretul a fost platit in fata notarului la data autentificarii (verificati daca in al Dvs exista o fraza asemanatoare)..... aceasta declaratie a fost asumata de vanzatori prin semnarea contractului de vc si autentificata de notar. E singura proba de care aveti nevoie pentru a dovedi plata pretului.
In act spune ca s-au achitat anterior semnari v-c.
e suficient.

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare, cum scap de expertizã? dana mare dana mare In anul 2006, am incheiat un act de vanzare-cumparare, iar prețul tranzacției se încadra în ghidul notarial de preturi din acea perioadă. Acum o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-pret derizoriu mocike mocike Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei situatii de fapt: Prin cererea de chemare in judecata, M.L a solicitat instantei in contradictoriu ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare Walter123 Walter123 Rog frumos, o vanzare-cumparare a unei jumatati de imobil si teren cu multe imbunatatiri la un pret de 20 sub pretul din contractul anterior de ... (vezi toată discuția)