Instanta verifica daca masura preventiva luata si anume arestarea este temeinica.in cazul in care va constata ca nu mai exista temeiurile care au determinat luarea masurii atunci va revoca masura arestarii,insa in cazul in care constata ca mai exista temeiurile care au determinat ,atunci dispune prin incheiere -(mentinerea acestei masuri). Impotriva acestei incheieri, se poate face recurs .Termenul de pronuntare este de 24 ore,care incepe de la pronuntarea pt cei prezenti,comunicare pentru cei absenti.Acest termen de 24 de ore este termenul de declarare a apelului si se judeca recursul impotriva incheierii in termen de 3 zile
Instanta de apel care solutioneaza cauza nu poate agrava situatia ,insa daca proc. invoca motive atat in favoarea cat si in defavoarea dumneavoastra sau chiar in defavoare atunci se poate agrava situatia celui in cauza. Se suspenda executarea pedepsei pe durata judecarii apelului,atata timp cat e facut in termenul prevazut de lege pentru declararea apelului si anume 10 zile de la pronuntare .In caz de repunere in termen nu opereaza suspendarea executarii pedepsei,fiind facultativa. E necesar sa stiti faptul ca doar hotarile susceptibile de apel sunt supuse apelului,deci prin urmare sa nu fie o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ,sa fie susceptibila de o cale de atac.
Avand in vedere faptul ca nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni,in cazul de fata cea de furt ,se va aplica cel mai probabil o sanctiune administrativa(mustrare/mustrare cu avertisment/amenda) .