Am luat printre alte cumparaturi dintr-un selgros doua perechi de ochelari de soare in valoare de 75 ron pe care nu i-am platit(adica i-am sustras).La iesire, badegardul m-a retinut si a chemat politia,care m-a dus la sectie unde am dat o declaratie in care mi-am recunoscut fapta.Spuneti-mi va rog cu ce pedeapsa ma voi alege,nu am cazier si mi-e o rusine si o frica de mor.Multumesc.
Avand in vedere faptul ca nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni,in cazul de fata cea de furt ,se va aplica cel mai probabil o sanctiune administrativa(mustrare/mustrare cu avertisment/amenda) .
@tzuppy
Nu aveti antecedente, prejudiciul s-a recuperat, ati recunoscut fapta, intruniti conditiile legii 202/2011, pedeapsa va scadea la minim chiar daca ajungeti in instanta. Rugati-va ca procurorul sa nu trimita dosarul in instanta, sa va scoata de sub urmarire penala si sa va dea doar o amenda administrativa, cum spun si antevorbitorii mai sus. Exista si institutia penala a inlocuirii pedepsei, in cazul in care valoarea prejudiciului este mica, sanse sunt spre o pedeapsa cat mai mica sau doar amenda.
Succes!
Furt din magazin
Firsteman
buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin mall
meryLU
buna seara am si o intrebare un 2 prietenii au fost prinsii in mall cand incercau sa fure o pereche de adidasii nu au antencedente penale ,au intrat intr-un ... (vezi toată discuția)