avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din magazin mall
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din magazin mall

buna seara am si o intrebare un 2 prietenii au fost prinsii in mall cand incercau sa fure o pereche de adidasii nu au antencedente penale ,au intrat intr-un magazin si au observat o pereche de adidasii care nu aveau tot sistemul de alarma complet si ce s-au gandit k poate asa mai scutesc si ei un ban si iau bagat in geanta,dar au fost prinsi .li s-au luat declaratii si la final li s-a spus k li se va aplica ceva de genul 18 indice 1,paguba a fost recuperata,iar valoarea la adidasii este de 2 mil.avet idee ce se va intampla cu ei?vor face puscarie..s-au vor lua amenda penala?un raspuns astept.multumesc din suflet.o seara buna
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:47, 24 Martie 2010
Codul penal al Romaniei Art 18 -1 Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala ,daca prin atingerea minima adusa uneia dintre valorile aparate de lege si prin continutul ei concret,fiind lipsita in mod vadit de importanta,nu prezinta gradul de pericol social; al unei infractiuni

Probabil ,se va dispune amenda administrativa
Avand in vedere valoarea mica a furtului si daca prejudiciul a fost recuperat este posibil ca procurorul sa emita o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala pentru fapta care nu prezinta pericol social si prin urmare aplicarea unei amenzi administrative.
Datorita valorii mici a prejudiciului,acesta fiind si acoperit,prin restituirea "adidasilor" sustrasi,avand in vedere si situatia ca inculpatii se afla la prima fapta,alte eventuale circumstante personale ale acestora,precum si pericolul social infim,procurorul poate inceta urmarirea penala,in baza art.18/1 c.pen ,urmand a aplica si o amenda administrativa,care nu este trecuta in cazierul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat Irina029 Irina029 Buna ziua.Am si eu o intrebare.In urma cu cateva zile o prietena a trecut pe la un magazin din Bucuresti pentru a schimba 2 per de incaltaminte.Magazinul din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin- amenda administrativa? elena0318 elena0318 acum 2 luni jumatate eu si inca o persoana am fost la un magazin de haine > de unde am sustras o pereche de blugi de 35 d lei...vanzatoarea nea prins > si a ... (vezi toată discuția)
Furt ochelari soare din supermarket tzuppy tzuppy Am luat printre alte cumparaturi dintr-un selgros doua perechi de ochelari de soare in valoare de 75 ron pe care nu i-am platit(adica i-am sustras).La iesire, ... (vezi toată discuția)