avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua.Am si eu o intrebare.In urma cu cateva zile o prietena a trecut pe la un magazin din Bucuresti pentru a schimba 2 per de incaltaminte.Magazinul din Centrul Comercial Mall nu a dorit sa schimbe perechile intrucat dansii considera ca acele 2 perechi nu au un defect major sa nu poata sa fie purtate.D-ra s-a enervat si a plecat la magazinul din Centrul Comercial Unirea.Aici nu a mai intrebat daca se pot schimba perechile asa ca ea luat 2 per la fel, a mers in cabina de proba, si-a bagat in geanta cele 2 perechi de incaltaminte noi, a spus in raft cele pe care le purtase doar o singura data si a plecat.La portile senzormatice acestea au inceput sa faca zgomot.Personalul de paza au oprit-o si au rugat-o sa prezinte geanta.A prezentat geanta, s-au gasit cele 2 per de incaltaminte si a fost poftita in camera din spatele magazinului.Acestia au avut o atitudine urata vizavi de ea, putin important, insa au chemat politia.S-au intocmit documentele de catre politisti, prejudiciul a fost restituit, magazinul a declarat ca nu face parte dintr-un proces civil.Prejudicul a fost de 450 lei.A fost invitata la sectia de politie pentru poze si amprentare.Declaratiei ei la politie a fost ca a sustras perechile dupa ce a constat la cabina de proba ca nu are banii necesari sa achite , deoarece nimeni nu credea ca ea a schimbat perechile de incaltaminte.Fapta este de furt calificat.Mentionez ca aceasta este la prima abatere, nu are cazier.Intrebarea mea este urmatoarea:Ce se poate intampla in acest caz?Este posibila trimiterea in judecata?Suntem foarte ingrijorate.Ea este angajata in functia de economist la o firma, are grija de mama ei care este cardiaca, tatal a decedat in urma cu 3 ani.Situatia nu este una tocmai fericita si acum s-a mai intamplat si chestia asta neplacuta a carei urmari nu o cunoastem.Va rog frumos daca puteti sa ne ajutati cu un raspuns la ce ne putem astepta.Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Irina029, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Exista ceva circumstante atenuante (prejudiciu recuperat in intregime, lipsa antecedentelor, studii, pozitia sincera), insa solutia depinde doar de catre cei care conduc cercetarea penala. :(
Este foarte probabi ca pocurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala pentru fapta care nu prezinta pericol social urmand sa i se aplice o amenda intre 10 lei si 1000 lei.
Va multumesc frumos pentru raspuns.Sincer a fost o greseala.Uneori cand vezi atatea nedreptati ai aceasta pornire de ati face dreptate singur, ceea ce costa mai mult decat daca ar fi avut intentia premeditata de furt.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Furt fara constatare politie ContSters378642 ContSters378642 am facut o mare tampenie saptamana trecuta intr-un supermarket din germania, in cabina de proba mi-a venit stralucita idee sa pun in geanta cateva din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin mall meryLU meryLU buna seara am si o intrebare un 2 prietenii au fost prinsii in mall cand incercau sa fure o pereche de adidasii nu au antencedente penale ,au intrat intr-un ... (vezi toată discuția)
Furt mall ilarion184 ilarion184 Buna ziua, Am o intrebare am fost prin in Mall impreuna cu prietena mea minora de 17 ani incercand sa fur eu o geaca . Geaca a fost baga in geanta prietenei ... (vezi toată discuția)