avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt Mall
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt Mall

Buna ziua,
Am o intrebare am fost prin in Mall impreuna cu prietena mea minora de 17 ani incercand sa fur eu o geaca . Geaca a fost baga in geanta prietenei mele .
Am fost prinsi si a fost cheamata politia . Eu am declarat ca am ajuns la cabina de proba cu produsul si am constantat ca nu am bani si m-am gandit sa il bag in geanta prietenei mele si sa ies cu el fara sa il platesc .
Am fost amprentati amundoi si fotografiati ... din cate am inteles e posibil sa primim o amenda administrativa ... cu toate ca am specificat ca prietena mea nu a stiut de ceea ce vroiam eu sa fac .. a trecuto si pe ea la furt calificat .
DIn cate am vazut acolo eram trecuti amundoi la articolul 18.1 .
Tinand cont ca este prima fapta si nu am avut probleme cu legea nici eu nici ea pan acuma, ce amenda pot primii eu si ce amenda poate primii ea ?
Sau ce putem patii in cel mai rau caz . Multumesc astept un raspuns

Am uitat sa specific produsul a fost returnat iar paguba recuperata si nici plangere nu a fost facuta de catre administratorul magazinului.
~ Conținut șters la cerere ~
Parerea mea este ca nu se va inainta nicio plangere la politie ,iar daca se va inainta, pe baza art. 18 indice 1 , care presupune ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, respectiv pericolul social , veti primi doar amenda administrativa, asa cu m vi s-a spus.
Art. 91. - Sanctiunile cu caracter administrativ

Când instanta dispune înlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:

a) mustrarea;

b) mustrarea cu avertisment;

c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.

deci se poate scapa si doar cu avertisment ... dar sunt putine sanse asa e ?
doar prietena mea e posibil sa scape cu avertisment zic bine ?
legally a scris:

Parerea mea este ca nu se va inainta nicio plangere la politie ,iar daca se va inainta, pe baza art. 18 indice 1 , care presupune ca faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, respectiv pericolul social , veti primi doar amenda administrativa, asa cu m vi s-a spus.

Sa inteleg ca primesc amenda administrativa doar daca administratorul magazinului inainteaza o plangere la politie ?
Daca nu inainteaza nici o plangere inseamna ca nu mai primesc nici o amenda nimic ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ce este amenda administrativa? oltul oltul amenda administrativa este inlocuirea raspundere penale sau este cauza de nepedepsire? (vezi toată discuția)
Dosar penal buzila alin buzila alin am fost prins in orasul natal conducand un autoturism fara a detine permis,urma sa dau examenul peste 6 zile terminasem toate orele de conducere,politistul ... (vezi toată discuția)
Ordonanta procurorului se poate ataca? abby abby Ca masura de reeducare a invinuitului se dispune prin ordonanta aplicarea unei sanctiuni cu caracter adiministrativ, pe langa scoaterea de sub urmarire penala ... (vezi toată discuția)