avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce este amenda administrativa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce este amenda administrativa?

amenda administrativa este inlocuirea raspundere penale sau este cauza de nepedepsire?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:24, 3 Mai 2013
Amenda administrativa nu este o cauza de nepedepsire (impunitate).... Cand instanţa dispune înlocuirea răspunderii penale, aplică una dintre următoarele sancţiuni cu caracter administrativ:
a) mustrarea;
b) mustrarea cu avertisment;
c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.
Constituie o inlocuire a raspunderii penale si nu constituie antecedent penal.
Nu apare nici in cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier patat? alex1925 alex1925 ce inseamna \"ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol ... (vezi toată discuția)
Marfa confiscata in vama razvan77 razvan77 Buna ziua.Ma adresez dvs. cu rugamintea de a-mi da unele relatii referitoare la urmatoarea problema.Am venit din Bulgaria cu marfa(textile) susceptibila de a ... (vezi toată discuția)
Furt mall ilarion184 ilarion184 Buna ziua, Am o intrebare am fost prin in Mall impreuna cu prietena mea minora de 17 ani incercand sa fur eu o geaca . Geaca a fost baga in geanta prietenei ... (vezi toată discuția)