avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier patat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier patat?

ce inseamna "ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni"?

fapta apare consemnata in cazier?:sorry:
Cel mai recent răspuns: alex1925 , utilizator 20:04, 27 Martie 2012
1.Sanctiunea cu amenda administrativa "confirma" faptul ca infractiunea exista, a fost comisa dar nu prezinta gradul social de pericol pentru a ajunge la sanctiunea cu pedepsa la inchisoare.

2. a) Fapta apare consemnata in cazier daca va aflati in situatia infractiunii de evaziune fiscala. (Legea nr. 241/2005 din 15/07/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale)

b) Codul Penal:

Art. 91 - Sanctiunile cu caracter administrativ

Cand instanta dispune inlocuirea raspunderii penale, aplica una dintre urmatoarele sanctiuni cu caracter administrativ:

a) mustrarea;
b) mustrarea cu avertisment;
c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.

Art. 134 - Reabilitarea de drept

Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nicio alta infractiune.

Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept daca in decurs de 3 ani, de la data la care pedeapsa amenzii sau, după caz, pedeapsa complementara, a fost executata sau considerată ca executata si persoana juridica nu a mai savarsit nicio alta infractiune.
In comunicare este scris :" consideram ca aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ este suficienta pentru reeducarea invinuitului"
mentionez ca aceasta a fost achitata la termen.

fapta a fost incadrata la "furt calificat"
Fapta nu va fi trecuta in cazier, tinand cont de ultimele informatii oferite de dvs.
va multumesc mult pt informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar Mihai 465 Mihai 465 A aparut OUG de modificare a legii cazierului judiciar.Toate bune si frumoase. \\\"Art. 2. - In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu caracter administrativ ion minca ion minca Intr-un dosar penal s-a terminat urmarirea penala si procurorul a dispus solutia urmatoare: - netrimiterea in judecata (fapta nu prezinta pericol social ... (vezi toată discuția)