avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme la cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme la cazier

In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 luni a primit o instiintare ca s-a hotarit neinceperea urmarii penale si a primit o amenda penala.Acum el are nevoie de cazier judiciar si nu stie daca aceasta fapta a lui se va scrie acolo .Poate cineva sa ne ajute si sa ne spuna daca va fi mentionat in cazier furtul si amenda.Multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 20:55, 19 Septembrie 2013
Nu va aparea nimic, iar amenda a fost administrativa nu penala.
Cazierul dumneavoastra nu va cuprinde nicio mentiune.
Pedeapsa amenzii penale figureaza inca in cazierul judiciar.

Codul penal:

Art. 134. - Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nicio alta infractiune.
Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept daca in decurs de 3 ani, de la data la care pedeapsa amenzii sau, dupa caz, pedeapsa complementara, a fost executata sau considerata ca executata si persoana juridica nu a mai savarsit nicio alta infractiune.
@ avluci:
nu poate fi vorba de amenda penala in urma NUP.
Procurorul nu aplica amenda penala.( amenda penala este o pedeapsa aplicata de catre instanta de judecata).

S-a aplicat o amenda administrativa.

Asadar, cazierul judiciar al dumneavoastra nu contine nicio mentiune, cu privire la sanctiunea cu caracter administrativ.

Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Cazier ccrystal ccrystal daca sunt trimis in judecata apare cand imi scot cazierul? (vezi toată discuția)
Amenda administrativa, va rog ajutor! alin013 alin013 Buna ziua, scoaterea de sub urmarire penala a individului... pentru savarsirea infractiunii de furt calificat,prev.de art.208, alin.1-209, alin.1, lit.(e) din ... (vezi toată discuția)
Dosarul penal este consemnat pe cazier? alex234 alex234 vreau sa ma angajez in curand, dar mi s-a intocmit acum cateva zile un dosar penal pentru furt din magazin (o suma mica, prima abatere, care sper eu ca se va ... (vezi toată discuția)