avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosarul penal este consemnat pe cazier?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosarul penal este consemnat pe cazier?

vreau sa ma angajez in curand, dar mi s-a intocmit acum cateva zile un dosar penal pentru furt din magazin (o suma mica, prima abatere, care sper eu ca se va finaliza printr-o amenda administrativa ce am inteles ca nu este la vazul tuturor - cel putin sper ca nu al angajatorului- ) fapta pe care o regret si de-abia astept sa se finalizeze totul.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:12, 24 Mai 2009
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea.
Prin urmare, numai dupa stabilirea unei pedepse de catre instanta de judecata pentru infractiunea savarsita, in cazierul judiciar al dvs va fi inscrisa pedeapsa primita.
momentan cazierul dumneavoastra este curat pana cand se va pronunta instanta de judecata....
multumesc mult pentru raspunsuri!
Daca se va aplica o amenda administrativa, ceea ce este foarte posibil in cazul dvs., aceasta sanctiune cu caracter administrativ nu va aparea in cazierul judiciar ce il veti scoate de la sectia de politie.
Motivul pentru care se aplica amenda administrativa este tocmai pentru a nu se pata cazierul in astfel de cazuri de furt cand e vorba de prima abatere.E vorba de o sansa de a va indrepta.

avocat Claudiu Lascoschi
Tate acestea vor apare in cazul verificarilor efectuate de catre Ministerul Administratiei si internelor ( Politie, pompieri, Jandarmi) in cazul in care doriti sa va incadrati la ei. Incluisiv la rudele de gradul I, pentru care se solicita verificarea. La extrasul de cazier cerut de dvs. nu apar decat condamnarile nereabilitate , sau ne amnistiate.

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa, va rog ajutor! alin013 alin013 Buna ziua, scoaterea de sub urmarire penala a individului... pentru savarsirea infractiunii de furt calificat,prev.de art.208, alin.1-209, alin.1, lit.(e) din ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar cristina900 cristina900 Buna ziua ! Se poate intocmi cazier judiciar pentru o infractiune (furt calificat in loc public, paguba-100 ron ) in cazul in care nu a fost semnat un proces ... (vezi toată discuția)