avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier judiciar

Buna ziua ! Se poate intocmi cazier judiciar pentru o infractiune (furt calificat in loc public, paguba-100 ron ) in cazul in care nu a fost semnat un proces verbal de constatare intrucat partile nu au sesizat politia , infactorul platind pe loc, dupa ce a fost prins la iesirea din magazin ?
In cazierul judiciar se inscriu condamnarile definitive pentru fapte penale. Daca fapta nu a fost sesizata organelelor de urmarire si nu a fost cercetata fapta pentru a se dispune inceperea urmaririi penale atunci nu se poate considera ca fapta exista.
Multumesc frumos !
LEGE Nr. 290 din 24 iunie 2004 privind cazierul judiciar

ART. 9

În cazierul judiciar se înscriu date privind:

a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;

b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;

c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea;

d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;

e) hotărârile definitive care impun modificări în cazierul judiciar;

f) extrădarea.
Dar si pentru o amenda penala este necesara o hotarare judecatoreasca definitiva, nu ? :)
Da. Pentru ca amenda penală este o pedeapsă pe care o aplică instanţa de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier nikolos nikolos cum va fii cazierul [ ALB sau PATAT ] pana la solutionarea procesul penal de catre instanta ? ma refer decand dosarul ajunge la parchet pana la hotararea ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Cazier martamartin martamartin Ma intereseaza daca avand cazier pe Spania,acesta este valabil si in Romania (vezi toată discuția)