avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier

Ma intereseaza daca avand cazier pe Spania,acesta este valabil si in Romania
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:46, 5 Ianuarie 2012
Conform Legii nr 290/ 2004 art.9 lit. d , in cazierul judiciar emis de organele romane se insereaza si actele judiciare sau masurile luate de instatele recunoscute de statul roman.

9. – În cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun modificări în cazierul judiciar; f) extrădarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca procurorul dispune neinceperea urmaririi penale mai ramane ceva in cazier? NNIM NNIM Salut, vreau sa stiu si eu daca primesc de la procuror NUP , pentru conducere sub influenta bauturilor, mai ramane ceva la cazier?? (vezi toată discuția)
Cazier nikolos nikolos cum va fii cazierul [ ALB sau PATAT ] pana la solutionarea procesul penal de catre instanta ? ma refer decand dosarul ajunge la parchet pana la hotararea ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)