Buna ziua.Ma adresez dvs. cu rugamintea de a-mi da unele relatii referitoare la urmatoarea problema.Am venit din Bulgaria cu marfa(textile) susceptibila de a fi contrafacuta care a fost confiscata la vama,fara a se intocmi un proces verbal,ci doar o declaratie data de mana in care s-au consemnat cele intamplate.Intrebarea mea este care ar fi repercursiunile si daca marfa mai poate fi recuperata?Multumesc.
daca marfa este contrafacuta atunci s-a deschis dosar penal cf legii 84/1998 si marfa va ramine confiscata pina la solutionarea procesului ca masura asiguratorie.
daca dosarul se va inchide fara nici o condamnare, atunci marfa poate fi returnata proprietarului. in caz contrar, va fi confiscata definitiv si distrusa.
Multumesc pentru raspuns.Nemaiavand antecedente,rezultatul cel mai probabil care ar putea fi:inchisoare cu suspendare(cazier) sau amenda .Deasemenea este posibil ca instanţa sa dispuna înlocuirea răspunderii penale, aplicănd una dintre următoarele sancţiuni cu caracter administrativ?
a) mustrarea;
b) mustrarea cu avertisment;
c) amenda de la 10 lei la 1.000 lei.
Multumesc inca o data pentru ajutorul acordat.