avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vânzare marfa contrafăcută
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vânzare marfa contrafăcută

Buna ziua, am import printr-o 2 firme, la care sunt si administrator ceasuri contrafăcute, mărci gen rolex, Diesel pe care le am comercializat cu factura fiscală ! Le-am importat legal, am declarat tot la vama si la finante. Dupa vreo 9 luni de vânzări m-am trezit cu poliția economică acasa, si dânșii mi-au confiscat marfa. Întrebarea mea este : firmele cărora le-am încălcat drepturile intelectuale au drepturi sa imi impună mie ca persoana fizica sume de bani sau se face pe persoana juridică ?

Rog un răspuns ! Si eventual un caz asemanator daca știți ar fi super !
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:51, 22 Decembrie 2016
importul e una, comercializarea altceva. si comercializarea marfurilor contrafacute este infractiune (legea 84/1998, parca).
infractiunile intra sub jurisdictia legii penale si probabil ca aveti si dosar la Parchet.
Firma nu va impune nimic, ea a facut plangere penala. Restul curge conform NCPP.
Luati-va un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)
Voi avea probleme la vama? Andrei13z Andrei13z Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China. Conform site-ului web customs.ro te interzisă introducerea în ... (vezi toată discuția)
Unic distribuitor - exclusivitate in comercializare? aciumbrudean aciumbrudean Buna ziua, Am ceva nelamuriri in ceea ce priveste libera distributie a unor produse pe piata. Este foarte corect ca, un producator poate oferi exclusivitate ... (vezi toată discuția)