Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China.
Conform site-ului web customs.ro
te interzisă introducerea în Uniune a mărfurilor care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală şi care prin cantitatea ori natura lor sugerează că sunt introduse în scop comercial.
Prin mărfuri care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală se înţelege :
• mărfuri contrafăcute
• mărfuri pirat
• mărfuri care aduc atingere drepturilor asupra unui brevet de inventie sau unui certificat suplimentar de protecţie ori unei indicaţii geografice sau unui brevet de soi.
Am vazut ca ati mai raspuns la o intrebare acum mai mult timp cu răspunsul "E marfă contrafăcută. Dacă aveți un istoric bogat de importuri, ați intrat pe o listă scurtă și vă vor verifica 2-3 ani. Contrar, sunteți ghinionist. Nu e obligatoriu să fiți de față la vămuire."
Băiatul respectiv cumpărase 2 perechi de adidași contrafăcuți din China. La el nu erau tot in limita pentru uz personal?
Nu mă deranjează sa plătesc TVA-ul (cred că ma duce maxim 50 RON) dar să știu că nu am probleme.