avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Voi avea probleme la vama?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Voi avea probleme la vama?

Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China.
Conform site-ului web customs.ro
te interzisă introducerea în Uniune a mărfurilor care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală şi care prin cantitatea ori natura lor sugerează că sunt introduse în scop comercial.
Prin mărfuri care aduc atingere unui drept de proprietate intelectuală se înţelege :
• mărfuri contrafăcute
• mărfuri pirat
• mărfuri care aduc atingere drepturilor asupra unui brevet de inventie sau unui certificat suplimentar de protecţie ori unei indicaţii geografice sau unui brevet de soi.

Voi avea vreo problema la vama? Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Andrei13z , utilizator 16:46, 16 Noiembrie 2019
pentru uz personal (1-2 buc), nu veti avea probleme. in functie de valoarea lor, e posibil sa platiti taxe vamale si tva
Am vazut ca ati mai raspuns la o intrebare acum mai mult timp cu răspunsul "E marfă contrafăcută. Dacă aveți un istoric bogat de importuri, ați intrat pe o listă scurtă și vă vor verifica 2-3 ani. Contrar, sunteți ghinionist. Nu e obligatoriu să fiți de față la vămuire."
Băiatul respectiv cumpărase 2 perechi de adidași contrafăcuți din China. La el nu erau tot in limita pentru uz personal?
Nu mă deranjează sa plătesc TVA-ul (cred că ma duce maxim 50 RON) dar să știu că nu am probleme.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Andrei13z, utilizator
un link ar fi util. pentru coerenta. multumesc.
multumesc. raspunsul initial e corect. am avut convingerea (nu stiu de unde) ca le aduceti cu dvs. (in bagaj). cu scuze pentru inconsecventa

Alte discuții în legătură

Voi avea probleme la vama? Andrei13z Andrei13z Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China. Conform site-ului web customs.ro te interzisă introducerea în ... (vezi toată discuția)
Produs contrafacut cumparat pe site de anunturi iuliant iuliant Buna ziua, Am cumprat o chitara de pe un site de anunturi care mi s-a spus de vanzator (minor) ca e de o anumita firma (Fender). Din investigatiile mele ... (vezi toată discuția)