avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar penal

am fost prins in orasul natal conducand un autoturism fara a detine permis,urma sa dau examenul peste 6 zile terminasem toate orele de conducere,politistul mi-a spus sa stau linistit k o sa dau doar o amenda,acest lucru nu sa intamplat.acum ma aflu in cipru si am fost instiintat de un prieten ca sa emis un dosar penal pe numele meu,si va trebui sa vin in tara sa il semnez,eu doresc sa dau la scoala de subofiteri de politie dar avand dosar penal stiu ca nu mai este posibil,as vrea sa stiu daca cu ajutorul unui avovat este posibila anularea acestui dosar penal sau ceva de genu?
Cel mai recent răspuns: ContSters192190 , utilizator 16:02, 11 Februarie 2011
Daca nu s-a terminat de judecat cauza, inca mai puteti sa va angajati un angajat bun care sa va reprezinte. Un avocat bun poate sa schimbe o cauza penala in una civila si sa scapati doar cu o amenda. Succes maxim!
deocamdata este posibil sa fie doar un dosar de urmarire penala.atat timp cat nu aveti cunostinta ca aveti "calitatea" de inculpat, presupune ca inca nu s-a dispus impotriva dvs inceperea urmaririi penale.
ar fi indicat intradevar sa va angajati un avocat care va poate lamuri in ce stadiu se afla cercetarile si ce mijloace sa identifice in a va sprijini.
este bine sa luati masuri in aceasta privinta cat mai urgent.
un dosar penal nu poate fi anulat. singura necunoscuta in aceasta este pedeapsa pe care o poti primi. de regula, se incearca 2 lucruri
- aplicarea art.18 ind 1 - lipsa pericolului social si primirea unei amenzi (sunt instante care considera ca este o infractiune de pericol si art.18 nu este aplicabil);
- obtinerea unei suspendari conditionate a pedepsei;

cel mai probabil este a doua varianta, vei avea cazier judiciar si cred ca nu vei putea fi subofiter. un avocat te va ajuta in mod sigur, deci sa nu uiti sa iti angajezi unul.
cred ca distinsul meu coleg a exagerat putin.in primul rand:
1) un dosar penal poate fi oprit din fasa de chiar procurorul de caz, fara a se ajunge cu dosarul in instanta, prin rechizitoriu cand are posibilitatea sa dispuna NUP!
2)sa nu speriem asa de uosr oamenii;pentru infractiunea comisa(din cate s-a prezentat nu era baut la volan,nu s-a comis un accident, etc) este posibil sa primeasca NUP.
3) sa tinem cont ca d-nul buzila poate va deveni un politist de treaba si va tine cont sa nu aplice ad literam legea,ci in spiritul ei:)
astfel fapta descrisa nu cred ca reprezinta gradul de pericol social, fiind posibil pedepsirea acesteia cu aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ in conditiile art 18 indice 1 alin 3 si art 91 c pen
desigur,cele expuse de mine se afla sub rezerva faptului ca ne-au fost prezentate corect faptele si nu "periate"
Situatia ta e delicata dat fiind si scopul din viitorul imediat apropiat -Scoala de subofiteri. Una din conditiile admiterii este să nu ai antecedente penale sau să nu fi în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni. Asta cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, insa durează ceva ani pana cand poti apela la reabilitare in cazul in care instanta te condamna (adica "stergerea" antecedentelor din cazierul tau).
Legea 49/2006 prevede la art. 78 al. 1 pentru infractiunea de conducere a unui autovehicul fara a poseda permis, ca pedeapsa - inchisoarea intre 1 si 5 ani insa in functie de circumstantele reale si personale, s-ar putea obtine achitarea in cazul tau in fata instantei de judecata si acordarea unei sanctiuni administrative.
Dar chiar si in aceasta ipoteza fericita (sunt mari sanse dat fiind ca urmai scoala de conducere si ca nu ai antecedente penale) in cazierul tau tot va fi mentionata sanctiunea administrativa acordata(mustrare; mustrare cu avertisment sau amenda de la 10 lei la 1.000 lei).
Ar fi ceva sanse sa nu ajungi la instanta iar procurorul sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala pentru lipsa pericolului social al faptei insa sunt sanse minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere mai ionica00 ionica00 ce pedeapsa se primeste in urma unui furt efectuat de doua persoane, a unor obiecte in valoare de 50 de lei, dintr-un supermarket?paguba a fost platita in ... (vezi toată discuția)
Cazier patat? alex1925 alex1925 ce inseamna \"ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa apascaloaie apascaloaie Domnilor avocati. Din cate stiu o amenda administrativa intr-un dosar penal se poate da de catre domnul procuror fara ca dosarul sa intre in instanta. Mai stiu ... (vezi toată discuția)