avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AMENDA ADMINISTRATIVA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AMENDA ADMINISTRATIVA

Domnilor avocati. Din cate stiu o amenda administrativa intr-un dosar penal se poate da de catre domnul procuror fara ca dosarul sa intre in instanta. Mai stiu ca aceasta amenda este trecuta in cazier. Daca aceasta amenda luata este precedata de inca o incadrare penala ce se intampla?.. Se pune pedeapsa in aplicare ca la suspendare?.. Multumesc din suflet pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 09:45, 22 Noiembrie 2011
Amenda administrativa este data de procuror, nu reprezinta antecedent penal, prin urmare nu este trecuta in cazier, deoarece se da prin aplicarea art 18^1 CP si art 10 lit b^1 CPP "fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni. DAca savarsiti inca o infractiune dupa ce ati luat o amanda administrativa, aceasta nu va agraveaza situatia numai ca este posibil sa aveti mai putine sanse sa luati inca o amanda administrativa, in situatia in care fapta savarsita nu este grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi olga2011 olga2011 ce deosebire este intre amenda penala si una administrativa dac exista asa ceva >? multumesc (vezi toată discuția)
Art.91 c.penal ContSters88252 ContSters88252 aplicarea sau raportarea la art. 91.C.penal se poate face si in afara conditiilor prevazute de art. 90 C .penal sau numai cu respectarea ... (vezi toată discuția)
Am furat o antena de masina ContSters227642 ContSters227642 Am furat o antena de masina si ma prins politia. am recunoscut fapta si apoi mi`au dat drumul dupa ce am dat declaratie si dupa ce m`au amprentat. nu am alte ... (vezi toată discuția)