Am furat o antena de masina si ma prins politia. am recunoscut fapta si apoi mi`au dat drumul dupa ce am dat declaratie si dupa ce m`au amprentat. nu am alte antecedente de nici un fel. ce e de facut in cazul asta si care va fii rezultatul final. va multumesc
Incadrarea juridica este la fel ca si cand ati fi furat masina cu totul, sau de ce nu parcarea.
Am gasit amuzanta postarea dvs. si doar acest lucru ma face sa scriu acest raspuns pentru dvs.
Nu cred ca este spatiul unde sa va dau lectii de furat, dar cred ca puteati sa spuneti si dvs. ca era masina unui prieten, care va rugat sa-i duceti antena undeva, sau sa inventati o poveste de Romania.:hammer:
Scuzati-ma pentru raspunsul nepotrivit.
Deocamdată vi s-a întocmit dosar penal pentru furt si dosarul va fi înaintat la procuratura cu propunerea de începere a urmăririi penale . După ce veți fi audiat si de către procuror acesta va întocmi rechizitoriul si il va înainta instanței de judecată sau, după caz, va dispune o alta măsura care ii este la îndemână ....:D
Oricum, pe viitor nu mai bagati in sacosa sau in buzunar lucruri care nu va aparțin fiindcă finalul va fi nefericit pentru Dvs!
Succes!
pe mine ma intereseaza cel mai mult sa stiu daca imi va face dosar penal si imi va arata in cazier fapta.pana acu nu m-a sunat nimeni, nici proprietarul masinii ca sa-si recupereze paguba nici politia. nu stiu ce sa fac, sa iau legatura cu prorietarul masinii sau sa o las asa?!
Fapta domnului e la fel de grava ca furtul masinii? Sau va fi trimis in judecata pt o antena?
Sa fim ceva mai realisti si sa urmarim putin ce se intampla cu astfel de dosare unde paguba e minima.
Cel mai probabil, datorita faptului ca nu aveti antecedente penale, v-ati recunoscut fapta, paguba e minima (incercati sa o acoperiti mai repede), veti primi o amanda administrativa in baza art 10 lit b^1 CPP raportat la art 18^1 CP "fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni". Amenda este intre 10 si 1000 lei.
Nu incercati sub nicio forma sa mintit politistii ca era antena unui prieten sau voiati sa o mutati de la o masina la alta sau orice alte fabulatii. Mergeti in continuare cu o atitudine de cooperare.