avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un prieten de al meu a furat într o noapte de pe cea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un prieten de al meu a furat într o noapte de pe cea ce părea ...

Un prieten de al meu a furat într o noapte de pe cea ce părea un camp( adica mașinile erau pe o parcela de pământ, nu a sărit vreun gard sau ceva) iar după ceva timp le a dus înapoi dar când le a dus persoana de la care le a luat l a pus sa stea sa l filmeze și sa recunoască ca el a furat acele piese iar după asta a spus ca se duce la politie ce poate pati? Au trecut aproape 3 săptămâni de când i a dus piesele inapoi și de la toată situatia
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:38, 8 Ianuarie 2025
Poate avea dosar penal și poate fi condamnat pentru faptele sale.
Buna ziua

Prietenul dvs ar trebui neaparat sa vorbeasca cu un avocat.

Furtul in timpul noptii este considerat furt calificat iar, conform codului penal plata prejudiciului sau impacarea nu inlatura raspunderea penala cum se intampla in cazul furtului simplu.
Chiar dacă a fost după toate astea la politie nu contează cu nimic?adica nu a fost când a descoperit furtul a fost abia după ce a prins făptașul și si a primit lucrurile inapoi și s a dus doar ca să i facă rau

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Prietenul dvs ar trebui neaparat sa vorbeasca cu un avocat.

Furtul in timpul noptii este considerat furt calificat iar, conform codului penal plata prejudiciului sau impacarea nu inlatura raspunderea penala cum se intampla in cazul furtului simplu.

Buna ziua

Nu, in cazul expus nu conteaza. Ar fi contat daca fapta ar fi fost descoperita de pagubit acum mai mult de 5 ani si nu a depus pana acum plangere.

Art 75 din Codul Penal spune ca acoperirea integrală a prejudiciului material cauzat prin infracțiune nu constituie circumstanta atenuanta pentru furt calificat
Art 231 din Codul penal exclude posibilitatea inlaturarii raspunderii penale in cazul impacarii pentru furtul calificat (aceasta existand numai pt furtul simplu sau cel in scop de folosinta)

De asta va spun, indrumati-l pe pietenul dvs sa ia legatura cu un avocat pt ca daca fapta e incadrata la furt calificat (si asa va fi daca s-a patrecut noaptea), impacarea sau acoperirea prejudiciului nu inlatura raspunderea si nu constituie nici circumstante atentuante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă am ajutat pe cineva să care ce era furat știind ... Andrei0792 Andrei0792 Bună ziua, dacă am ajutat pe cineva sa care ce era furat știind ca e furat dar după am înapoiat toate lucrurile inapoi ce pot păți. Ideea e ca am aflat ... (vezi toată discuția)
Furt cezar1894 cezar1894 daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt furt catalina gabriela catalina gabriela am un bun prieten care s-a aflat in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. A plecat impreuna cu un prieten vineri noaptea la plimbare, au stationat putin ... (vezi toată discuția)