avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, dacă am ajutat pe cineva să care ce era ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, dacă am ajutat pe cineva să care ce era furat știind ...

Bună ziua, dacă am ajutat pe cineva sa care ce era furat știind ca e furat dar după am înapoiat toate lucrurile inapoi ce pot păți. Ideea e ca am aflat ce facem abia când deja eram acolo și aceea persoana tot insista iar când am fost sa inapoiem totul inapoi cel de la care am luat a zis ca ne da la politie. Este vorba de niște piese de masini
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:45, 24 Decembrie 2024
Buna ziua

Depinde cum va fi incadrata fapta (furt sau furt calificat) si cum va fi apreciata contribuitia dvs (complice sau co-autor)

Daca e furt simplu, atunci cautati sa va impacati cu pagubitul.

Daca e furt calificat e mai complicata situatia pt ca impacarea sau restituirea prejudiciului nu inlatura raspunderea penala si nu constituie circumstante atenuante.

Pentru complici si co-autori se aplica aceeasi pedeapsa ca si pentru autorul principal, dar in functie de circumstante complicii sau co-autorii pot primi o pedeapsa mai apropiata de limita inferioara.

Angajati-va neaparat un avocat.
„Greșeala recunoscută este pe jumătate iertată.” – spune un vechi proverb românesc .

Cititi si acest articol
Procedura specială privind acordul de recunoaștere a vinovăției
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat 5k1p 5k1p Sunt cercetat pentru complicitate la furt calificat conform articolului 26 raportat la art. 208 al. 1 si 4, art 209 alin 1 lit a, e , g, si i din codul penal ... (vezi toată discuția)
Furt portofel-prima abatere mihaiotto mihaiotto am furat portofelul unui coleg de serviciu,care continea suma de 50 ron si un card de salariu.am scos de pe card suma de 240 ron.totul s-a intamplat ieri ... (vezi toată discuția)
In ce caz de furt nu se poate retrage plangerea? ilia36 ilia36 daca mi s-a furat un leptop de catre o fata care venea pe la mine periodic si dupa 2 saptamani a comis furtul intra la furt calificat si nu-mi pot retrage ... (vezi toată discuția)