avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate la furt calificat

Sunt cercetat pentru complicitate la furt calificat conform articolului 26 raportat la art. 208 al. 1 si 4, art 209 alin 1 lit a, e , g, si i din codul penal si as vrea sa ma lamurimi si pe mine ce se poate intampla cu mine in acest caz avand in vedere ca sunt la prima abatere, vin dintr-o familie buna ,sunt student la facultate, deci exista anumite circumstante atenuante si ce ma sfatuiti sa fac mai departe avand in vedere ca de abia a fost inaintat dosarul la Parchet. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bcungureanu , utilizator 20:36, 1 Decembrie 2008
Furtul calificat este o infractiune grava care se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.
In primul rand, trebuie recuperat prejudiciul, apoi este nevoie de o atitudine sincera si de regret.
In faza de judecata veti avea avocat din oficu, dar este bine ca pana atunci sa discutati cu un avocat care sa vada dosarul si sa va sfatuiasca la modul concret.
Sfatul meu : angajati-va un avocat specializat pe dosare penale. Complicele se sanctioneaza cu poedeapsa precazuta pt autor insa tinand cont de contributia la savarsirea infractiunii . Nu stiu ce alt sfat as putea sa va dau. Inteleg din textele de lege ca ati luat un auto pt a-l folosi pe nedrept ....
Circumstantele atenuante nu se refera la faptul ca sunteti la prima abatere ori ca urmati cursurile unei facultati sau ca proveniti dintr-o familie buna. Următoarele împrejurări pot fi considerate circumstanţe atenuante:
a) conduita bună a infractorului înainte de săvârşirea infracţiunii;
b) stăruinţa depusă de infractor pentru a înlătura rezultatul infracţiunii sau a repara paguba pricinuită;
c) atitudinea infractorului după săvârşirea infracţiunii, rezultând din prezentarea sa în faţa autorităţii, comportarea sinceră în cursul procesului, înlesnirea descoperirii ori arestării participanţilor.
Aceste aspecte sunt luate in calcul de catre parchet si instanta.
Parerea mea este ca vei primi o condamnare cu suspendare.
in primul rand trebuie sa stiti ca si aceste stari personale pot constitui circumstante atenuante, nu doar cele aratate mai sus deoarece prevederea din codul penal are caracter enumerativ si nu limitativ
Sfatul meu este sa colaborati cu organele de politie si va fi totul ok!
bafta
am colaborat cu organele de politie, masina furata a fost recuperata de proprietar intacta, fara ca acesta sa mai aiba alte pretentii, a fost singura si ultima mea abatere de la lege, l-am sfatuit p cel care a furat-o sa abandoneze masina de unde a furat-o dar a refuzat, c ma intereseaza p mine mai mult este dak sunt sanse sa ajung la puscarie sau o sa ma aleg decat cu o suspendare . Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru delapidare dariniko dariniko daca politia im deschide dosar penal pentru delapidare,dar firma nu doreste sa se constituie parte civila la proces(intre timp si a recuperat paguba),ce se ... (vezi toată discuția)
Furt de la locul de munca dercos dercos am furat de la firma unde lucrez niste bunuri in valoare de 10000 ron,inca nu sunt siguri cine a furat dar ne ancheteaza pe toti,la politie nu am fost chemati ... (vezi toată discuția)