am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti proprietarului si am mai platit o paguma de 5 mil`pentru ca unu`l a murit`...proprietarul a retras plangere , eu am declarat tot cum sa intamplat la politie si au spus ca vom mai fi chemati pentru inca o declaratie`...ce mi-se poate intampla? pot scapa doar cu o amenda administrativa?
In situatia in care proprietarul si-a retras plangerea si porumbeii au fost restituiti proprietarului vi se poate da o scoatere de sub urmarire si spuneti ca ptr. apararea dvs. propuneti doi martori in circumstantiere , aveti si acum o atitudine cat mai sincera posibil .
Sanctiunea penala , in caz de complicitate , e aceeasi ca si pentru autor , instanta de judecata , avand , totusi , in vedere participatia efectiva la savarsirea infractiunii.
Iar in cazul furtului calificat plangerea penala prealabila nu e incidenta , asa incat sa existe facultatea retragerii acesteia , ca si cauza care inlatura raspunderea penala.
Vor fi efectuate ,in ciuda repararii pagubei patrimoniale , acte de cercetare (insa conduita posterioara infractiunii e apreciata ca si circumstanta atenuanta judiciara).
Va sfatuiesc sa colaborati cu agentii de politie , sa manifestati o atitudine de cainta, de regret , sa relatati cu sinceritate imprejurarile in care fapta a fost savarsita, astfel incat adevarul sa iasa la iveala.
In cazul de fata , existand un pericol social derizoriu ,e posibil sa fie aplicata amenda administrativa....
Va recomand , totusi , intrucat nu am toate datele in care a fost savarsita fapta, cu precadere ca exista participatie penala ,sa apelati la un avocat.
Se poate dispune chiar trimiterea in judecata....
Succes.;)
A exista o intelegere prealabila sau concomitenta in vederea savarsirii infractiunii ?
Eu cred ca a existat , aceasta defineste complicitatea ....
Daca nu exista , si dobandeati bunul cu o intelegere dupa savarsirea infractiunii , discutam de infractiunea de tainuire...
Aveti calitatea de complice.
pot scapa doar cu acea amenda administrativa`.? prejudiciul total din cate stiu a fost de 4-5 mil` si pe care la`m achitat`.....si care e diferentza dintre furt si furt calificat?....si mai stiu k proprietarul porumbeilor a declarat k nu mai are nici o pretentzie`.....
Furt calificat
danyel00
salut ! am si eu o intrebare ... Daca am intrat complice la un furt calificat si acuma urmeaza sa se judece cam cat ar fi amenda pt furt calificat (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor
adriant
Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)