avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt portofel-prima abatere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt portofel-prima abatere

am furat portofelul unui coleg de serviciu,care continea suma de 50 ron si un card de salariu.am scos de pe card suma de 240 ron.totul s-a intamplat ieri dimineata.am aflat astazi ca a fost depusa o plangere la politie si in prezent se fac investigatii.mi s-a mai spus ca sunt asteptate la politie fotografiile facute de camerele din incinta bancomatului respectiv.care este pedeapsa pentru acest fapt,in cazul in care nu ma pot intelege cu proprietarul portofelului?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:44, 1 August 2009
Fapta se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 12 ani. Nu aveti cum sa va intelegi cu proprietarul portofelului, daca acesta a depus deja plangere. Se vor face cercetari , din pacate , riscati sa primiti o sanctiune penala.
In plus daca cooperati co organele de politie si cu instanta de judecata s-ar putea sa primiti minimum de pedeapsa si daca se poate cu suspendare(de ultima parte nu sunt sigur).
sa inteleg ca nu mai e nici o sansa de a plati amenda sau alte modalitati,decat inchisoarea,chiar daca e prima abatere...va multumesc.
Pedeapsa este inchisoarea si nu se este o alta sanctiune alternativa.
"Vigilenta eterna este pretul libertatii"-"Eternal vigilence is the price o liberty"/wendel Philips-Public Opinion

Cel mai corect pentru dvs.ar fi sa mergeti la politistii insarcinati cu instrumentarea cauzei si sa va autodenuntati,cooperarea si atitudinea corecta a faptuitorul ,consitituind circumstante atenuante in aplicarea unei pedepse.De asemeni ar fi bine sa restituiti imediat suma sustrasa ccolegului pagubit.De asemeni trebuie sa aveti aceiasi atitudine de recunoastere si cooperare si cu instanta de judecata,
.Pedeapsa se inscrie in limitele aratate de distinsa doamna consilier.Dar datorita atitudinii,dvs,aaflandu-ba la prima fapta ,puteti beneficia de aplicarea disp.art.81 c.pen.,instanta aplicandu-va o pedeapsa cu suspendare executarii acesteia.

Alte discuții în legătură

Furt calificat B. Elena B. Elena Buna seara, As avea nevoie de putin ajutor in legatura cu doua cazuri. Ambele se clasifica la categoria furt. In primul caz este vorba de furt calificat, ... (vezi toată discuția)
Am furat un telefon badan87 badan87 am 18 ani,elev premiant...am furat telefonul mobil al unei colege...o alta colega m-a vazut ca l-am luat...si o alta i-a spus vatamatei ca am mai facut si alta ... (vezi toată discuția)
Citatie politie pentru un furt fara intentie Adi. P Adi. P Buna ziua, am decis sa postez si eu o intamplare a mea prosteasca, in cateva cuvinte si daca este cineva amabil sa imi dea un raspuns . Intr-o miercuri seara ... (vezi toată discuția)