avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt din magazie - prejudiciu recuperat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt din magazie - prejudiciu recuperat

Buna seara!Am si eu o intrebare sau vreau sa ma lamuriti si pe mine cu ceva!
4 prieteni de ai mei au furat dintr-o magazie niste scule pentru constructii!
Au recunoscut fapta,au recuperat tot ce au furat prejudiciul fiind in jur la 3000 lei si pagubitul si'a retras plangerea fara sa mai aiba alte pretentii!
Ei nu mai au nici o alta problema cu organele de stat,sunt la prima abatere!
Ce pot pati?va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:31, 3 Decembrie 2012
Infractiunea de furt nu presupune o plangere prealabil.

Faptul ca "pagubitul si-a retras plangerea" nu inseamna ca infractiunea nu mai exista.

Dar, avand in vedere cele aratate, exista mari posibilitati, ca cei 4 prieteni sa primeasca o amenda penala, in cel mai fericit caz.

In cel mai rau caz, exista si posibilitatea ca politistii/ procurul sa trimita dosarul la instanta si sa obtina o pedeapsa cu suspendare.
In conditiile in care prejudiciul a fost recuperat iar faptuitorii nu au antecedente penale,exista poosibilitatea ca procurorul responsabil sa dispuna NUP
Dosarul se afla in momentul de fata la politie!Si inca nu a inceput procedura de urmarire penala pe numele acestora dupa cate le-a zis de la politie!
Daca fapta s-a petrecut la tara si au intrat prin efractie in magazie e dificila situatia.

E posibil sa fie trimisi in judecata si sa primeasca o pedeapsa cu suspendare daca au intrat prin efractie si daca sunt la prima abatere la legea penala.

Daca nu au intrat prin efractie pot sa primeasca o amenda administrativa.

Dar...eu cred ca au intrat prin efractie...
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor alex94 alex94 Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla daca am furat un obiect? fengshui fengshui Am furat un obiect de valoare aproximativa 1300 ron in decembrie 2012. in momentul de fata am fost prins cu obiectul respectiv, proprietarul isi recupereaza ... (vezi toată discuția)
Furt magazin anelyzeeeee anelyzeeeee am o mare durere... o prietena a furat din magazin in valoare de 200 ron , a venit politia si asteapta o amenda. Dupa o luna a ferat din acelasi magazin de 900 ... (vezi toată discuția)