avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intampla daca am furat un obiect?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intampla daca am furat un obiect?

Am furat un obiect de valoare aproximativa 1300 ron in decembrie 2012. in momentul de fata am fost prins cu obiectul respectiv, proprietarul isi recupereaza bunul. Sunt la prima abatere.
Ce mi se poate intampla?
mentionez ca proprietarul nu are acte pentru obiectul respectiv si seria de identificare nu se poate citi. (banuiesc eu ca nu poate dovedi ca este bunul sau)
eu am dat declaratie cum s-a intamplat si am recunoscut fapta.
proprietarul a facut plangere in decembrie 2012.

Ce mi se intampla mie in cazul asta?
Daca el isi retrage plangerea ce se intampla?
Daca prejudiciul a fost recuperat,daca nu aveti antecedente,posibil ca plangerea sa fie solutionata cu NUP
O sa fiti cercetat pentru furt, odata plangerea depusa nu poate fi retrasa, este bine totusi ca prejudiciul este acoperit.
ok, dar mai exact ce mi se poate intampla in cazurile de mai sus, sunt un pic cam speriat si nu stiu ce sa fac.
Exista posibilitatea sa fiti trimis in judecata sau in cazul fericit o amenda administrativa in faza de urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazie - prejudiciu recuperat Aandu Aandu Buna seara!Am si eu o intrebare sau vreau sa ma lamuriti si pe mine cu ceva! 4 prieteni de ai mei au furat dintr-o magazie niste scule pentru constructii! Au ... (vezi toată discuția)
Furt din mall de 250 de lei ContSters324598 ContSters324598 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost in mall-ul afi palace cotroceni si m-am dus la pull and bear de unde am luat un sacou si un tricou de 250, le luasem pe sub ... (vezi toată discuția)
Furt calificat newguy98 newguy98 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am aproape 50 de ani, si am sustras dintr-un supermarket un produs in valoare de 9 RON, m-au prins, au ... (vezi toată discuția)